Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών στις παρυφές των 1.400 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών στις παρυφές των 1.400 μονάδων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα στην Ευρώπη και θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πάλι προκειμένου να αυτονομηθούμε. Σε υπεραγορασμένα επίπεδα η αγορά, αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι υψηλό και μπορεί να απορροφήσει τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Η εβδομάδα που ξεκίνησε έχει ως μεγάλο γεγονός την είσοδο του Ελ.Βενιζέλος την Τετάρτη με τιμή εκκίνησης τα 8,20 ευρώ.

Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με ήπια άνοδο και είναι στις 1.390 μονάδες. Ξεχωρίζει η μετοχή της Πειραιώς, αφού εκεί θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον τώρα και στο δικό της placement. Καλή εικόνα και από ΕΛΠΕ αλλά και από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εντοπίζονται πάντως και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες περιορίζουν την άνοδο.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Οι αγορές αντιδρούν καλά παρά τις δηλώσεις από ΗΠΑ αναφορικά με τα επιτόκια. Ο πρόεδρος της FED είπε πως μπορεί οι Αμερικανοί να χρειαστεί να περιμένουν και πέραν του Μαρτίου για να δουν μείωση.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Η τεράστια υπερκάλυψη έχει αρχίσει και φαίνεται στους κωδικούς των επενδυτών. Λίγες μετοχές έλαβαν οι μικροεπενδυτές αλλά και στο εξωτερικό πολλοί έμειναν εκτός. Την Τετάρτη ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών και αναμένεται να τραβήξει πολλά επενδυτικά βλέμματα. Αναμένουν οι αναλυτές ανοδική κίνηση και λόγω της υπερκάλυψης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έχει κάνει μία μεγάλη κίνηση και κοιτάζει πλέον τα 4 ευρώ. Η Alpha Bank διατηρεί τη βελτιωμένη συμπεριφορά της και προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα. Πηγαίνει να πιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Ήπια πτωτικά η Εθνική.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μερικές συνεδριάσεις πριν το placement είχε αρχίσει να αλλάζει τη συμπεριφορά της και παρατηρούσαμε άνοδο με υψηλό όγκο συναλλαγών. Πλέον έχει επιστρέψει πάνω από τα 14 ευρώ και όσοι αγόρασαν μετοχές έχουν κέρδος. Σημειώνουμε πως στις πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών το περιθώριο ανόδου είναι αξιόλογο.

ALPHA REAL ESTATE: Αλλαγή ονομασίας και περιμένουν οι επενδυτές να έρθει η 26η Μαρτίου, για να αποκοπή το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 2,20 ευρώ ανά μετοχή. Δυνατά έχει ξεκινήσει τη χρονιά και έχει άνοδο 23,5% και η τιμή είναι πάνω από τα 10 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Γεμάτο το ταμείο πλέον και περιμένουμε να δούμε τι ποσό θα αποφασίσει να δώσει στους επενδυτές και τι όροι θα υπάρχουν. Αν ανοίξει και λίγο τα χαρτιά της η διοίκηση για τα μελλοντικά σχέδια θα ήταν χρήσιμο. Με άνοδο 2% σήμερα και με καλές συναλλαγές.

ΕΧΑΕ: Έχει δώσει και αυτή εδώ μία κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά νομίζουμε πως έχει δυνατότητες για περαιτέρω άνοδο. Ανοίγει η όρεξη για νέες εισαγωγές, βελτιώνεται η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. και αυτή είναι στα 5,77 ευρώ σήμερα και στο +1,23%. Είναι πάντως μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά.

ΕΥΔΑΠ: Μπορεί και να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο της μετοχής με τη χειρότερη συμπεριφορά. Να έχει πέσει τόσο το ενεργειακό κόστος και αυτή να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Βέβαια δεν κάνει η διοίκηση κάποια κίνηση να τραβήξει επενδυτές. Στα 5,77 ευρώ καις το -0,69%.

SATO: Με 8 συνεχόμενες ανοδικές έχει άνοδο 83% από την αρχή του έτους. Πριν από αυτές τις συνεδριάσεις είχε μηδενική άνοδο, αφού δεν είχε αλλαγή προσήμου από την αρχή του έτους και μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης