Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Παρά την απογοήτευση για το μέρισμα ο ΟΤΕ θα παραμείνει στο επίκεντρο καθώς διαπραγματεύεται με discount έναντι των ευρωπαϊκών
Σχετικά Άρθρα
Τα επίπεδα ρεκόρ των δεικτών του εξωτερικού και το τεχνολογικό πάρτι που έχει καταγραφεί μπορούν να στηρίξουν την εγχώρια αγορά και να φέρουν ανοδική κίνηση, εκτιμούν οι αναλυτές.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα και μπορούν να στηρίξουν μία ήπια κίνηση σήμερα.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία υποχώρησε σημαντικά χθες καθώς δεν ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών για το μέρισμα, αλλά έχει μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών.
Σημειώνεται πως σήμερα λήγει η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Intralot και αναμένεται να υπερκαλυφθεί.
Στο επίκεντρο επίσης θα βρεθεί ο ΑΔΜΗΕ καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση του ρυθμιστή για το έσοδο την περίοδο 2023-25 και είναι 7,57%, 7,51% και 7,45% για το 2023, 2024 και 2025 αντίστοιχα, εξέλιξη που αναμενόταν και σύμφωνα με αναλυτές θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του μερίσματος.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα σήμερα καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται με διάθεση αύξησης ρίσκου στον απόηχο του τεχνολογικού ράλι.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα βοηθούμενο από τις αγορές της Ευρώπης.

Piraeus Securities
Η συνέχιση της θετικής διάθεσης στις ξένες αγορές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη την αγορά σήμερα.

Βeta
Τα επίπεδα ρεκόρ του δείκτη και η θετική ψυχολογίας το εξωτερικό θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μία ήπια άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση. Η ροή των ειδήσεων της επόμενες εβδομάδας μπορεί επίσης να προσφέρει κίνητρα για επιλεκτικές τοποθετήσεις και πιο αποφασιστική δράση.

Depolas
Αυξημένα κέρδη είδαν χθες οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες με πρωταγωνιστή, φυσιολογικά, τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ δεν κράτησε τα ημερήσια κέρδη του, ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε σημαντικά και κατά την εκτίμησή μας, αδικαιολογήτως, καθώς βρίσκουμε το προφίλ ρίσκου / απόδοσης του τίτλου από τα ελκυστικότερα στο Universe της εταιρείας μας, στην παρούσα συγκυρία. Για σήμερα, η ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Φεβρουαρίου στη Γερμανία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου της εν λόγω χώρας, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ήταν πάνω στις προβλέψεις.

Κύκλος
Η Γερμανία ανακοινώνει σήμερα την επίδοση του ΑΕΠ για το 4ο τρίμηνο που εκτιμάται ότι θα είναι αρνητική έναντι του τρίτου αλλά και σε ετήσια βάση. Νέα ιστορικά ρεκόρ για το δείκτη Dax στη Γερμανία και τον S & P 500 στη Wall Street με οδηγό τη Nvidia μετά το δείκτη Nikkei που είχε προηγηθεί. Το ελληνικό χρηματιστήριο καλείται με χρονοκαθυστέρηση να συγχρονίσει το βηματισμό του με τις διεθνείς αγορές !

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1273 μονάδες. Σημεία στήριξης 1378 και 1405 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1424 και 1456 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης