Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στήριξη από deals, αποτελέσματα και placement – Δεν αποκλείεται ήπια ανοδική κίνηση

Χρηματιστήριο: Στήριξη από deals, αποτελέσματα και placement – Δεν αποκλείεται ήπια ανοδική κίνηση
Το μεγάλο ενδιαφέρον για το placement στην Τράπεζα Πειραιώς θα διατηρήσει και σήμερα τη μετοχή στο επίκεντρο.
Σχετικά Άρθρα
Η εγχώρια αγορά έχει λόγους να αυτονομηθεί από τις αγορές του εξωτερικού και να συνεχίσει σε υψηλότερα επίπεδα, ίσως με ηπιότερους τόνους, λόγω των επιχειρηματικών συμφωνιών, των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους επενδυτές για το placement στην Τράπεζα Πειραιώς.
Έτσι αν και το κλίμα στην Ευρώπη, ίσως να είναι λίγο αρνητικό σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να κινηθεί λίγο υψηλότερα με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι ξανά στο επίκεντρο.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. είναι οριακά κάτω από το όριο των 100 δισ. ευρώ και αν καταγράψει μία ήπια άνοδο μπορεί να περάσει ξανά το όριο αυτό μετά από πολλά χρόνια.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη η NOVAL Properties, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο Χ.Α. το επόμενο διάστημα.

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ε.Ε. είναι έτοιμες να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, καθώς η επενδυτική ψυχολογία εξασθενεί λόγω της απογοήτευσης σχετικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν στην Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί στο Χ.Α. σήμερα, με την Τράπεζα Πειραιώς να συνεχίσει να δίνει τον τόνο.

Beta
Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν την τάση και θα προσφέρουν στήριξη περιορίζοντας το πτωτικό περιθώριο. Η ροή των ειδήσεων ευνοεί το επιλεκτικό ενδιαφέρον, επομένως αναμένουμε μία ήπια ανοδική συνεδρίαση σήμερα.

Depolas
Νέο υψηλό κατέκτησε χθες ο ΓΔΧΑ, εν μέσω συσσώρευσης των βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών. Νέες εισροές κεφαλαίου τροφοδοτούν την αγοραστική διάθεση με τo placement της Πειραιώς στο προσκήνιο αυτή την φορά και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει νέο υψηλό. Το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποστηρικτικό και στο εξωτερικό με συνεχή αξιολόγηση των εισερχόμενων μακροοικονομικών στοιχείων. Η σημερινή ατζέντα θα επικεντρωθεί στις μετρήσεις μεταποίησης και υπηρεσιών PMI για όλες τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και τις ΗΠΑ. Για την Ευρωζώνη αναμένουμε και τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιανουαρίου. Η στρατηγική μας απόφαση για αποχή από αύξηση θέσεων παραμένει ενεργή, ενώ ένα επιπλέον ανοδικό κύμα θα μας βρει από την πλευρά των πωλητών σε ορισμένους τίτλους. Η πτωτική παραβίαση των 1380 μονάδων ενδέχεται να αλλάξει την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

Κύκλος
Με ρεκόρ ξεκίνησε η εβδομάδα, ακολουθώντας έστω και καθυστερημένα την διεθνή τάση. Ο Γ.∆. με ατμομηχανή τον τραπεζικό κλάδο, υπερέβη το αμέσως προηγούμενο των 1431 μονάδων (ενδοσυνεδριακά), που αποτελεί πλέον την πλησιέστερη στήριξη. Η Elvalhalcor ανακοινώνει το απόγευμα τα μεγέθη της για το 2023, ενώ προς 10 φορές κάλυψη εκτιμάται οδεύει η δημόσια προσφορά για το placement της Πειραιώς.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης