Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δωράκι στην τιμή ανοίγματος για 4 μετοχές λόγω νέας αξιολόγησης – Τι έχει αλλάξει

Δωράκι στην τιμή ανοίγματος για 4 μετοχές λόγω νέας αξιολόγησης – Τι έχει αλλάξει
Όσες περισσότερες συναλλαγές κάνει μία μετοχή τόσα περισσότερα βήματα τιμής υπάρχουν
Σχετικά Άρθρα
Διαφοροποιήσεις στο βήμα τιμής και στην τιμή εκκίνησης προέκυψαν από τη νέα αξιολόγηση των μετοχών, η οποία γίνεται από τον μέσο ημερήσιο αριθμό συναλλαγών και την τιμή της μετοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μετά από αρκετή προσπάθεια να… «μεταφράσουμε» τι εννοεί προκύπτει ότι στο σημερινό άνοιγμα τέσσερις μετοχές βγαίνουν κερδισμένες γιατί θα ξεκινήσουν με υψηλότερη τιμή από την τιμή που έκλεισαν στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.
Πιο αναλυτικά η MED έκλεισε στα 1,165 ευρώ και σήμερα θα ξεκινήσει στα 1,17 ευρώ, η Alpha Trust έκλεισε στα 7,25 ευρώ και θα ξεκινήσει στα 7,26 ευρώ, η Q&R έκλεισε στα 1,325 ευρώ και θα ξεκινήσει στα 1,326 ευρώ και η REDS έκλεισε στα 2,33 ευρώ αλλά θα ξεκινήσει από τα 2,34 ευρώ.
αλλαγές_1.jpg


Από την ανακοίνωση της ΕΧΑΕ δύσκολα γίνεται αντιληπτό τι έχει αλλάξει αφού όπως φαίνεται από το σχετικό πίνακα κάποιες αλλαγές έχουν γίνει (stocks_war).
Ουσιαστικά, γίνεται μέτρηση των πόσων κινήσεων γίνονται ανά συνεδρίαση και σε συνδυασμό με την τιμή της μετοχής βγαίνει το χαμηλότερο ποσό που μπορεί να αλλάξει η τιμή μίας μετοχή.
Αν δηλαδή θα είναι για παράδειγμα 0,1 ευρώ ή 0,05 ευρώ ή 0,02 ευρώ η τιμή αλλαγής στην κάθε εντολή που εισέρχεται στο σύστημα. Μία μετοχή με τιμή 10 ευρώ για παράδειγμα μπορεί η επόμενη εντολή να είναι στα 10,10 ευρώ ή σε άλλη μετοχή να είναι στα 10,02 ευρώ.
Αυτό εξαρτάται από τις συναλλαγές.
Όσες περισσότερες συναλλαγές κάνει μία μετοχή τόσα περισσότερα βήματα τιμής υπάρχουν και ισχύει και το αντίστροφο, αν δηλαδή μία μετοχή δεν κάνει πολλές πράξεις τότε οι εντολές γίνονται με μεγαλύτερο εύρος τιμής.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τι ισχύει. 
συναλλαγές.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης