Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αναμένεται ανοδική κίνηση λόγω διεθνούς κλίματος, αναβάθμιση S&P και αποτελεσμάτων

Χρηματιστήριο: Αναμένεται ανοδική κίνηση λόγω διεθνούς κλίματος, αναβάθμιση S&P και αποτελεσμάτων
Τη σημαντική τεχνική αντίσταση των 1.400 μονάδων αναμένεται να δοκιμάσει ο Γενικός Δείκτης
Σχετικά Άρθρα
Η αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας από την S&P σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στις αγορές του εξωτερικού, θα μπορούσαν να δώσουν μία ανοδική κίνηση σήμερα.
Ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να δοκιμάσει ξανά τη σημαντική τεχνική αντίσταση των 1.400 μονάδων.
Αναλυτές σημειώνουν πως το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει μετατοπιστεί από τη Μέση Ανατολή στα εταιρικά αποτελέσματα και στα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν και τα οποία θα δώσουν μία εικόνα για το ύψος των επιτοκίων.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Autohellas διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,7 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,665 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,9%.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα ανοδικό άνοιγμα, καθώς η προσοχή των επενδυτών έχει μετατοπιστεί από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή στα επερχόμενα εταιρικά κέρδη και στα οικονομικά στοιχεία τα οποία θα δώσουν πληροφορίες για την κατεύθυνση της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Optima Bank
Η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Αναλογή και η αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας σε θετικές από τον οίκο S&P θα δώσουν στήριξη στο Χ.Α. σήμερα. Αυτήν την εβδομάδα έχουμε ανακοινώσεις για τα εγχώρια δημοσιονομικά σήμερα, ενώ Σαράντης και Μυτιληναίος θα ανακοινώσουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 μέσα στην εβδομάδα.

Beta
Αναβάθμιση από την S&P, εταιρικές συμφωνίες, ανακοινώσεις κερδών και θετικές προοπτικές για το σύνολο της χρήσης, θα βελτιώσουν την αισιοδοξία στη σημερινή συνεδρίαση με το Γενικό Δείκτη να αναμένεται να δοκιμάσει ξανά το σημαντικό τεχνικό σημείο αντίστασης των 1.400 μονάδων.

Depolas
Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ, αλλά η εβδομάδα παρέμεινε με αρνητικό πρόσημο έναντι της προηγούμενης. Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν μικτή, ενώ σημαντικές απώλειες είδε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με την Nvdia να χάνει 10 ποσοστιαίες μονάδες. Σε διεθνές επίπεδο βαρύτητα θα δοθεί, αυτή την εβδομάδα, στα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας, μεταξύ άλλων. Meta Platforms ανακοινώνει την Τετάρτη, ενώ Microsoft και Google την Πέμπτη, αλλά θα δημοσιεύσουν επίσης και οι Merck, Caterpillar, Valero, Chevron, Exxon Mobil στο τέλος της εβδομάδας. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου (αρχική μέτρηση)της Ευρωζώνης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι θα υπάρξει και ομιλία της κ. Λαγκάρντ σήμερα το απόγευμα. Στο γεωπολιτικό μέτωπο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ξεκινούν σήμερα οι κοινές ασκήσεις πολέμου Φιλιππίνων και ΗΠΑ κοντά στην Ταιβάν και στην Νότια θάλασσά της Κίνας. Στο εσωτερικό, θα πυκνώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα του 2023, ενώ ο Μυτιληναίος ανακοινώνει το Α΄ τρίμηνο του 2024 την Πέμπτη. Σημαντική προϋπόθεση για την επαναφορά του ΓΔΧΑ σε βραχυπρόθεσμη ανοδική τροχιά αποτελεί η ανοδική διάσπαση των 1430 μονάδων. Ωστόσο, η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης