Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Dijsselbloem (Eurogroup) – Πιθανό ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα – Το ύψος του θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι

tags :
Dijsselbloem (Eurogroup) – Πιθανό ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα – Το ύψος του θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι
Το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να χορηγηθεί ένα ακόμα πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, J.Dijsselbloem.
Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της Ολλανδίας ο επικεφαλής του Eurogroup δεν απέκλεισε και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι το ύψος της νέας οικονομικής στήριξης θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι.
Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε ο J.Dijsselbloem, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
«Εάν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει,τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, επισημαίνοντας πως για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια.
Πάντως ο J.Dijsselbloem υποστήριξε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.
«Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο» είπε ο J.Dijsselbloem,  αναφέροντας πως ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και υπογραμμίζοντας πως την ιδιαίτερη δυναμική που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης