Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χ. Μεγάλου (Eurobank): Στόχος η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 και η δυναμική χρηματοδότηση της οικονομίας

Χ. Μεγάλου (Eurobank): Στόχος η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 και η δυναμική χρηματοδότηση της οικονομίας
Στόχος της Eurobank σύμφωνα με τον Χρ. Μεγάλου είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας με πιο δυναμικό τρόπο και την επιστροφή της Eurobank στην κερδοφορία το 2015
Το ισχυρό πλεονέκτημα της τράπεζας Eurobank αποτελεί η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, όπως τονίζει σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενους της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των stress test της ΕΚΤ.
Στόχος της Eurobank σύμφωνα με τον Χρ. Μεγάλου είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας με πιο δυναμικό τρόπο και την επιστροφή της Eurobank στην κερδοφορία το 2015.
Όπως τονίζει ο Χρ. Μεγάλου, η τράπεζα διαθέτει το ισχυρότερο κεφαλαιακό πλεόνασμα (2,4 δις ευρώ) με το βασικό δυναμικό σενάριο με δείκτη CET1 15,1% ενώ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση από πλευράς ποιότητας δανειακού χαρτοφυλακίου μεταξύ των εγχώριων συστημικών τραπεζών.
Η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της Eurobank, όπως καταδείχθηκε από την αξιολόγηση της ποιότητας στοιχείων ενεργητικού (AQR) που διενήργησε η ΕΚΤ, αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου και το ισχυρό πλεονέκτημα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να παίξει η τράπεζα στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δίνει η διαφαινόμενη επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.
Η επάρκεια κεφαλαίων ακόμη και στις ακραίες συνθήκες προσομοίωσης η υψηλή ρευστότητα με δείκτη δανείων προς καταθέσεις ( 103%) επιτρέπουν στην τράπεζα να κινηθεί πιο δυναμικά στην αγορά, καλώντας το προσωπικό να στηρίξει τους πελάτες και να χρηματοδοτήσουν νοικοκυριά και υγιείς επιχειρήσεις.
Τέλος ο CEO της τράπεζας καλεί τους εργαζόμενους της Eurobank να επικεντρωθούν με προσήλωση στην υλοποίηση του πρωταρχικού στόχου που είναι η επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία το 2015, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής βάσης και τη συστημική συγκράτηση του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης