Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bloomberg: Tο 52% των γερμανών δεν θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, γιατί δεν έχει σοβαρή κυβέρνηση

Bloomberg: Tο 52% των γερμανών δεν θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, γιατί δεν έχει σοβαρή κυβέρνηση
Tο 80% των Γερμανών θεωρεί ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται σοβαρά προς τους ευρωπαίους εταίρους της.
Σοκάρουν τα στοιχεία δημοσκόπησης του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Γερμανίας ZDF καθώς σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το 52% των Γερμανών τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ έναντι 41% που ήταν το ποσοστό των Γερμανών τον Φεβρουάριο του 2015 απαντώντας στο ίδιο ερώτημα αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.
Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην άποψη που ασπάζεται το 80% των Γερμανών ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται σοβαρά προς τους ευρωπαίους εταίρους της.
Η γερμανική κοινή γνώμη τάσσεται όλο και περισσότερο κατά της Ελλάδος  και η εξέλιξη αυτή είναι πολί σημαντική  διότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της  Ελλάδας  στα 240 δισεκ. που έχουν ήδη χορηγηθεί. 
Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης υπό τον Α. Τσίπρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, με την υπόσχεση να τερματίσει την πολιτική λιτότητας κατηγορώντας την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Το δυσμενές κλίμα κατά της Ελλάδας, επιδεινώνεται σε μια περίοδο όπου υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνει από μετρητά ενώ ο λεκτικός πόλεμος Βαρουφάκη του έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον Σόιμπλε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ καλά κρατεί.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι γερμανοί πολίτες διαμαρτύρονται και τάσσονται κατά της άποψης να δοθούν περαιτέρω χρήματα στους έλληνες.
Επίσης και ορισμένοι από τους 315.000 Ελλήνες που ζουν στη Γερμανία λένε ότι αισθάνονται την πίεση που ασκεί η Γερμανία προς την Ελλάδα.

(πρώτη ενημέρωση 16 Μαρτίου 2015, 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης