Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Mήνυμα 10 funds (Bluebay, Canyon) των 200 δισ δολ. στην ελληνική κυβέρνηση - Όχι στην ασάφεια και στα capital controls

Mήνυμα 10 funds (Bluebay, Canyon) των 200 δισ δολ. στην ελληνική κυβέρνηση - Όχι στην ασάφεια και στα capital controls
Η Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο θα καταστούν εκ νέου επενδύσιμοι προορισμοί για το διεθνές κεφάλαιο όταν διαπιστωθεί ότι οριστικά θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν ομάδα 10 funds που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και είχαν συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης και με έλληνες τραπεζίτες ειδικά την Alpha bank και Eurobank.
Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την δημιουργική ασάφεια, να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι παγκοσμίως αποδεκτές και να αποκηρύξει οριστικά και αμετάκλητα τα capital controls.
Μεταξύ της ομάδας των funds που είχε συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης και διοικήσεων ελληνικών τραπεζών συμπεριλαμβάνονται το BlueBay που αποτελεί επενδυτικό βραχίονα της Royal Bank of Canada και διαχειρίζεται 63 δισεκ. δολάρια, το Canyon Capital αμερικανικό fund που διαχειρίζεται 23 δισεκ. δολάρια.
Συνολικά ήρθαν στην Ελλάδα στελέχη 10 funds που διαχειρίζονται 200 δισεκ. δολάρια.
Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις έλαβε η StormHarbour με επικεφαλής τον Γιώργο Κοφινάκο.
Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εξήχθησαν ορισμένα συμπεράσματα.
1)Οι διεθνείς επενδυτές είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα υπό τον όρο ότι θα εγκαταλειφθούν οριστικά τα σενάρια του Grexit.
Κανείς επενδυτής δεν θα ρισκάρει να επενδύσει στην Ελλάδα όσο παραμένει το Grexit.
2)Τα διεθνή funds ανέφεραν ότι παγκοσμίως όσες χώρες υλοποιούν γενναία μεταρρυθμιστικά προγράμματα προσελκύουν και τους περισσότερους επενδυτές.
Οι διεθνείς επενδυτές που έχουν επενδυτικά δοκιμάσει τα πάντα δεν θέλουν δημιουργικές ασάφειες αλλά υλοποιήσεις μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων με χρονοδιάγραμμα και αποδόσεις.
3)Οι διεθνείς επενδυτές θα θεωρήσουν την Ελλάδα επενδύσιμη εκ νέου χώρα μόνο αν οριστικά εγκαταλειφθούν τα σενάρια για Grexit.
4)Προειδοποίησαν τους τραπεζίτες ότι για να καταστούν ξανά οι ελληνικές τράπεζες ελκυστικές θα πρέπει οριστικά να εγκαταλειφθούν τα σενάρια των capital controls, εξέλιξη που θα προκαλούσε μαζική φυγή κεφαλαίων.
5)Η Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο θα καταστούν εκ νέου επενδύσιμοι προορισμοί για το διεθνές κεφάλαιο όταν διαπιστωθεί ότι οριστικά θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Όταν αυτό διασφαλιστεί, θα υπάρξουν γενναίες επενδύσεις στην οικονομία και το χρηματιστήριο.

(πρώτη ενημέρωση 23 Μαρτίου 2015, 00:36)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης