Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Watsa της Fairfax ήρθε σχεδόν τρομοκρατημένος και αποχώρησε πιο ήρεμος για την τύχη της Ελλάδος

tags :
Ο Watsa της Fairfax ήρθε σχεδόν τρομοκρατημένος και αποχώρησε πιο ήρεμος για την τύχη της Ελλάδος
Στην συνάντηση που είχε με Τσίπρα και Δραγασάκη κατέληξε στο συμπέρασμα o Watsa της Fairfax ότι η Ελλάδα θέλει συμφωνία….μια συμφωνία που θα έρθει την τελευταία στιγμή.
Ο Prem Watsa ο επικεφαλής της Fairfax εδώ και καιρό προγραμμάτιζε το ταξίδι του στην Ελλάδα.
Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Eurobank, στην Μυτιληναίος και στην Grivalia έχει παίξει το στοίχημα της Ελλάδος όταν π.χ. το Capital Group αποχώρησε κακήν κακώς.
Ο Watsa του καναδικού fund Fairfax πήρε ένα τεράστιο ρίσκο στην Ελλάδα και διαθέτει μετοχές τρέχουσας αξίας περίπου 640 εκατ ευρώ ενώ είχε επενδύσει κοντά στα 800-900 εκατ ευρώ.
Ο Watsa πήρε το ρίσκο και στηρίζει το σενάριο της θετικής πορείας της Ελλάδος, όχι την χρεοκοπία ή το Grexit.
Πήρε ένα στοίχημα που προφανώς τον θέτει στο μικροσκόπιο των δικών του μετόχων στον Καναδά.
Ο Watsa διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Σαμαρά αλλά ήθελε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ώστε να έχει μια πολύ καθαρή εικόνα για το τι θα συμβεί.
Η διοίκηση της Eurobank υπό τους Καραμούζη και Καραβία για την οποία μόνο θετικά σχόλια είχε να πει μπορεί να ενημέρωναν τον Fairfax….ότι θα υπάρξει συμφωνία αλλά όλοι αναμένουν την συμφωνία.
Ο Watsa ήρθε στην Ελλάδα σχεδόν τρομοκρατημένος καθώς ο διεθνής τύπος όλο αυτό το διάστημα παρουσιάζει μια εικόνα άκρως αρνητική για την Ελλάδα.
Στην συνάντηση που είχε με Τσίπρα και Δραγασάκη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θέλει συμφωνία….μια συμφωνία που θα έρθει την τελευταία στιγμή.
Ο Watsa μπορεί να μην πήρε διαβεβαιώσεις αλλά κατάλαβε τι σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό που διαπίστωσε είναι ότι δεν θέλει ρήξη.
Ο επικεφαλής του Fairfax στις συναντήσεις που είχε με την διοίκηση της Eurobank εξήρε το έργο που έχει υπάρξει.
Η πορεία της Eurobank θα είναι εξαιρετική, αμέσως μόλις αρθεί η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία, διαβεβαίωσε ο Prem Watsa.
Αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia, ο Prem Watsa ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πριν ένα χρόνο επενδύσαμε στην Eurobank.
Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής αρχικά αυξήθηκε και κατόπιν μειώθηκε από την εποχή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της τράπεζας δεν έχουν αλλάξει.
 Κατά συνέπεια αυξήσαμε τη συμμετοχή μας.
Σύμφωνα με τον Watsa, η Eurobank διαθέτει ικανό management, το οποίο υποστηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ και οι τοποθετήσεις των μετόχων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις είτε στις τιμές των μετοχών είτε στην οικονομία, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, διαβεβαίωσε επίσης ο Watsa της Fairfax.
Τα πράγματα θα «γυρίσουν», δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει.
Όπως επίσης τόνισε ο Watsa, η Eurobank είναι η πιο ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη φιλοσοφία της και τον τρόπο διοίκησης, ενώ η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας.
Σε δύσκολες περιόδους, εκτίμηση επίσης, οι τράπεζες μπορούν να επιλέξουν είτε να μειώσουν δραστικά τις χορηγήσεις τους, είτε να χορηγήσουν δάνεια και να στηρίξουν τους καλούς πελάτες τους.
Αυτό οι πελάτες, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.
 Αυτό κάνει η Eurobank.
Πρέπει να βοηθήσει τους πελάτες, να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους της, να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της και στη συνέχεια να επιστρέψει μέρος των κερδών της στην κοινότητα. Είναι μια win-win κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης