Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ - Σε απόσταση αναπνοής από το χαμηλό έτους ο Γενικός Δείκτης

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ - Σε απόσταση αναπνοής από το χαμηλό έτους ο Γενικός Δείκτης
Ανάλυση για την χρηματιστηριακή αγορά από την Ελληνομαερικανική ΑΧΕΠΕΥ
Τρίτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα η προηγούμενη για το Γ.Δ ,από την επανέναρξη των συναλλαγών, με απώλειες (-5,73%) κλείνοντας στις 635,31 μονάδες και με το τζίρο να είναι αισθητά μειωμένος κυρίως λόγω των παρατεταμένων πλέον, περιορισμών...
Η ζώνη των 645 μονάδων προσεγγίστηκε την Πέμπτη 20/8 με ενδοημερήσιο χαμηλό τις 647,44 μον. ακριβώς όπως είχαμε επισημάνει στο προηγούμενο σχόλιο λέγοντας ότι το πολιτικό-οικονομικό μείγμα φαίνεται ικανό να προκαλέσει την επαναπροσέγγιση της συγκεκριμένης ζώνης εάν δεν εμφανιστεί άμεσα ο θετικός καταλύτης που θα αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία.
Η Παρασκευή 21/8 (ημέρα λήξεως παράγωγων προιόντων) βύθισε το Γ.Δ χαμηλότερα για να κλείσει τελικά στις 635,31 μον. με χαμηλό εβδομάδος τις 629,88 μονάδες.
Με αυτό τον τρόπο ο ΓΔ βρίσκεται μόλις 3,18% υψηλότερα από το χαμηλό έτους (615,08 μον.).
Ο FTSE/25 απέχει μόλις 0,73% από το χαμηλό έτους (184,59 μον.) και ο ΔΤΡ σημείωσε νέο χαμηλό έτους,  κλείνοντας στις 211,25 μονάδες!
Η προεκλογική περίοδος έχει μόλις αρχίσει και ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να αποτελεί βαρίδι για το Χ.Α, συνεπώς η προσέγγιση και δημιουργία, πιθανότατα, νέου χαμηλού έτους για το Γ.Δ φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή.
Κάτι τέτοιο όμως θα δημιουργούσε ελκυστικές αποτιμήσεις για αρκετές μετοχές της πραγματικής οικονομίας οι οποίες συνεχίζουν να υπεραποδίδουν σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος έστω και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, στα πλαίσια ενός νέου reliefrally.
Επτά μήνες αφού εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να ανατρέψει την λιτότητα, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού υπέβαλλε την παραίτηση του στον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές σε περίπου ένα μήνα με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής αυτή της 20ης Σεπτεμβρίου.
Οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Λαφαζάνη να ηγείται της νέας αντιμνημονιακής παράταξης, προχώρησαν στην ίδρυση του νέου κόμματος «Λαϊκή ενότητα», αμέσως μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού.
Παρά τη συμφωνία με τους δανειστές και την εκταμίευση μέρους της δόσης του νέου πακέτου στήριξης ύψους 86 δις ευρώ η αβεβαιότητα στην Ελλάδα παρατείνεται για ακόμη μία φορά, με την διεξαγωγή των πέμπτων κατά σειρά εκλογών σε διάστημα μόλις 6 ετών.
Μπορεί η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και οι παράπλευρες απώλειες αυτής, να είναι καταστροφικές, ο τέως όμως πρωθυπουργός παραμένει δημοφιλής στο εσωτερικό της χώρας για την προσπάθεια που κατέβαλλε διαπραγματευόμενος με τους δανειστές.
Όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας παρά την αποκόλληση της αριστερής πλατφόρμας, ποντάροντας στην ευρύτερη δημόσια υποστήριξη και πριν φθαρεί πολιτικά από την εφαρμογή των μέτρων του νέου προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης