Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΚΤ: Στα 106,13 δισ. ευρώ ανήλθαν οι υποχρεώσεις της ΤτΕ στα τέλη Ιουλίου στο πλαίσιο του Target 2 - Υψηλά 3ετίας

tags :
ΕΚΤ: Στα 106,13 δισ. ευρώ ανήλθαν οι υποχρεώσεις της ΤτΕ στα τέλη Ιουλίου στο πλαίσιο του Target 2 - Υψηλά 3ετίας
Tα στοιχεία του συστήματος πληρωμών Target 2 τα ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά η ΕΚΤ
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 ανήλθαν στα τέλη Ιουλίου οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το σύστημα πληρωμών της Ευρωζώνης, Target 2, καθώς ο κίνδυνος Grexit προκάλεσε μαζικές εκροές κεφαλαίων από τη χώρα.
Ειδικότερα, τ Τράπεζα της Ελλάδος είχε καθαρές υποχρεώσεις ύψους 106,13 δισ. ευρώ έναντι της ΕΚΤ στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος πληρωμών Target 2 που ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά η ΕΚΤ.
Το σύστημα Target 2 διευκολύνει τις πληρωμές μεταξύ των τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης, προωθώντας αυτές μέσω του λογαριασμού που έχει κάθε κεντρική τράπεζα στην ΕΚΤ.
Τα παραπάνω στοιχεία σημαίνουν ότι οι πληρωμές από τις ελληνικές τράπεζες προς ιδρύματα άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπερέβησαν τις πληρωμές στην αντίθετη κατεύθυνση (από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις ελληνικές τράπεζες) κατά 106,13 δισ. ευρώ.
Οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας έφθασαν τα 107,7 δισ. ευρώ – το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012– στα τέλη Ιουνίου, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls.
Οι καθαρές υποχρεώσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας μειώθηκαν από τα υψηλά του 2012, ενώ οι ελληνικές αυξάνονταν και πάλι από τα τέλη του 2014, μαζί με την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης