Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κύκλοι της ΕΕ πιέζουν για παρατεταμένη αξιολόγηση της Ελλάδος έως Απρίλιο ή Μάιο του 2016 με στόχο νέα μέτρα πριν το χρέος

Κύκλοι της ΕΕ πιέζουν για παρατεταμένη αξιολόγηση της Ελλάδος έως Απρίλιο ή Μάιο του 2016  με στόχο νέα μέτρα πριν το χρέος
Παρατεταμένη αξιολόγηση, νέα σκληρά μέτρα και όταν όλα τελειώσουν θα πάρει η Ελλάδα το πράσινο φως της αξιολόγησης και μια υποτυπώδη λύση για το χρέος...το νέο σχέδιο
Κύκλοι της ΕΕ πιέζουν για παρατεταμένη αξιολόγηση της Ελλάδος έως Απρίλιο ή Μάιο του 2016 ώστε να καθυστερήσει η λύση για το χρέος.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πολιτική πηγή «υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες στην Ευρώπη που θέλουν σκοπίμως να χρονοτριβήσουν όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος»
Το ελληνικό πρόγραμμα θα τεθεί στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης περί τα τέλη Ιανουαρίου με στόχο μέσα στον Φεβρουάριο να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να δοθεί το πράσινο φως.
Η πολιτική πηγή με την οποία συνομίλησε το bankingnews.gr ανέφερε ότι «ενώ ξέρουμε ότι η αξιολόγηση θα ξεκινήσει με την έλευση της Τρόικα και γνωρίζουμε ότι τελικώς ότι θα δοθεί το πράσινο φως, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι σκοπίμως θα καθυστερήσουν να δώσουν το πράσινο φως»
Ο σχεδιασμός ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016 να υπάρξει έγκριση από την Τρόικα του ελληνικού προγράμματος ως προς το σκέλος των μεταρρυθμίσεων και των πεπραγμένων έως τώρα.
Κοινώς να δοθεί το πράσινο φως της πρώτης αξιολόγησης.
«Όμως πυκνώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει ένα σχέδιο στην ΕΕ ή σε κύκλους της ΕΕ που θέλει να καθυστερήσει έως τον Απρίλιο ή ακόμη και τέλη Μαΐου του 2016 η πρώτη αξιολόγηση ώστε να καθυστερήσει και η άμεση έναρξη της λύσης για το χρέος.
Στόχος του σχεδίου αυτού είναι να κρατήσουν για ένα διάστημα μηνών σε ομηρία την Ελλάδα, να την υποχρεώσουν να λάβει όλα τα σκληρά μέτρα που προφανώς δεν εξαντλούνται στο ασφαλιστικό και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις σοκ στα εργασιακά, στους δημοσίους υπαλλήλους και αλλού να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το χρέος για να καταστεί βιώσιμο το χρέος.
Με βάση την πολιτική πηγή «το κίνητρο θα είναι να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες προκαταβολικά να λάβει νέα μέτρα και εφόσον φανεί η Ελλάδα συνεπής μετά να μας κάνουν τον δώρο μιας υποτυπώδους λύσης για το χρέος.
Η λύση για το χρέος δεν θα είναι λύση έκπληξη θα είναι μια πολύ μέτρια παρέμβαση αναδιάρθρωσης αλλά ακόμη και γι΄ αυτή την μέτρια λύση η ΕΕ θα ζητήσει προκαταβολικά να λάβει η Ελλάδα πρόσθετα σκληρά μέτρα ειδικά στα εργασιακά.
Η παρατεταμένη αξιολόγηση θα έχει λοιπόν την σκοπιμότητα της πίεσης στην Ελλάδα να εφαρμόσει τα νέα μέτρα για να πάρει μια υποτυπώδη λύση για το χρέος.

Συμπέρασμα

Παρατεταμένη αξιολόγηση, νέα σκληρά μέτρα και όταν όλα τελειώσουν θα πάρει η Ελλάδα το πράσινο φως της αξιολόγησης και μια υποτυπώδη λύση για το χρέος.
Αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί – έχει μεγάλες πιθανότητες να αργήσει να κλείσει η αξιολόγηση σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης που μιλάει για επίσπευση – προφανώς θα είναι αρνητική εξέλιξη για την χρηματιστηριακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης