Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα για την ελληνική αξιολόγηση και τα κρίσιμα EWG 29/2 και Eurogroup 7/3

Η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα για την ελληνική αξιολόγηση και τα κρίσιμα EWG 29/2 και Eurogroup 7/3
Οι επόμενες 8 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα γιατί θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε οριακό επίπεδο καθώς το προσφυγικό εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία, εθνική αποτυχία, εθνική καταστροφή.
Η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος όχι απλά παραπαίει αλλά έχει χαθεί ο έλεγχος από τις συνεχείς παρατάσεις.
Μετά την απόφαση της αριστερής διακυβέρνησης να επιτρέψει το ΝΑΤΟ να περιπλέει στο Αιγαίο ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο αμερικανικός παράγοντας θα πιέσει ώστε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες η αξιολόγηση.
Έτσι εξηγείται η νέα παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία ζήτησε να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.  
Το ΔΝΤ επιμένει στην στρατηγική του θεωρώντας ότι οποιαδήποτε παρέμβαση για να μην υπάρξει ουσιαστική λύση απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα το οποίο θα επανέλθει ακόμη χειρότερο.
Το ΔΝΤ δυστυχώς φαίνεται ότι έχει την πιο συνετή στάση καθώς προτείνει ή μεγάλη μείωση συντάξεων στην Ελλάδα ή μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους.
Οι ευρωπαίοι είναι αληθές ότι πιεζόμενοι από το προσφυγικό αναζητούν μια χρυσή τομή και αν δεν ήταν το ΔΝΤ ίσως είχαν κλείσει την αξιολόγηση.
Ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να καταστρέψει την ήδη κατεστραμμένη ελληνική οικονομία ενώ αξιολόγηση αν είναι «χαλαρή λύση» απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα το οποίο θα επανεμφανιστεί χειρότερο.
Η Ελλάδα πάσχει από καρκίνο και όσο δεν επιλέγουμε ριζική θεραπεία τόσο η αρρώστια θα γιγαντώνει και ο ασθενής θα επιδεινώνεται.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η ώρα της κρίσεως έφθασε.
Στις 29 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί EuroWorking Group και στις 7 Μαρτίου Eurogroup.
Αυτές οι δύο ημερομηνίες είναι καθοριστικής σημασίας που θα κρίνουν την έκβαση της αξιολόγησης αν δηλαδή κλείσει άμεσα ή αν θα καταλήξει στις καλένδες.
Στο EuroWorking Group θα πρέπει να οριστεί το πότε θα έρθουν οι επικεφαλής της Τρόικας και στις 7 Μαρτίου στο Eurogroup να τεθεί ένα πιο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα.
Αν αυτά δεν συμβούν είναι προφανές ότι η αξιολόγηση θα πάει για τον Απρίλιο και η παράταση θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερους τριγμούς στην εύθραυστη ελληνική οικονομία.
Ο αμερικανικός παράγοντας μπορεί να επηρεάσει το ΔΝΤ;
Η ΕΕ όντως θέλει πολιτική λύση για την αξιολόγηση;
Μήπως όλες αυτές οι παρεμβάσεις απλά στρατηγικά δεν βοηθούν αλλά ζημιώνουν την Ελλάδα καθώς μεταθέτουν την θεραπεία σοκ για αργότερα;
Οι επόμενες 8 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα γιατί θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης