Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της Emporiki Bank στην Credit Agricole η Alpha Bank αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία - Συνεχίζονται οι διεργασίες

Υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της Emporiki Bank στην Credit Agricole η Alpha Bank αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία - Συνεχίζονται οι διεργασίες
(upd2)Πρόταση στην Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος υπέβαλε η Alpha Bank, ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημα ανακοίνωση της τράπεζας, ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Η Alpha Bank φρονεί ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Η τράπεζα, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Alpha bank στο bankingnews.gr: Ακόμη διερευνούμε την κατάσταση με την Emporiki δεν υπάρχει καμία συμφωνία – Εθνική: Δεν θα μπούμε σε λογική πλειοδοσίας

Παρά τις εδώ και 2 εβδομάδες διαρροές ότι έχει κλείσει το deal Alpha με την Emporiki ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία.
Ανώτατο στέλεχος της Alpha bank δηλώνει στο www.bankingnews.gr  με ξεκάθαρο τρόπο ότι «είμαστε ακόμη στο ψάξιμο δεν υπάρχει καμία συμφωνία»
Είναι γεγονός ότι η Alpha είχε διενεργήσει οικονομικό έλεγχο due diligence στην Emporiki αλλά ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Eurobank επίσης ενδιαφέρεται πολύ ζωηρά για την Emporiki και μάλιστα όπως αναφέρει πηγή προσφέρει γη και ύδωρ ώστε να κλείσει το deal.
Ωστόσο οι πρόσφατες μετοχικές αλλαγές έχουν διαδραματίσει ένα ρόλο στις διαπραγματεύσεις.
Η Εθνική σύμφωνα δεν θα μπει σε διαδικασία πλειοδοσίας.
«Η Εθνική τράπεζα είναι σε μια φάση όπου δεν θα πάρει ρίσκα στον ισολογισμό της  και το κυριότερο δεν θα εισέλθει σε φάση πλειοδοσίας».
H διεκδίκηση της Emporiki bank είναι ακόμη ανοικτή υπόθεση.
Επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί δεν πρέπει ουδείς να λησμονεί ότι το NPLs της τράπεζας είναι 36% ρεκόρ όλων των εποχών ενώ το funding gap φθάνει τα 11 δις ευρώ.
Μόνο αν παραμείνει η Credit Agricole και συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας που θα εξαγοράσει την Emporiki θα έχει αξία η εξαγορά της Emporiki.

(Πρώτη ενημέρωση, 11:06)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης