Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Άρειος Πάγος έκρινε συνταγματικό το νόμο περί απιστίας τραπεζικών στελεχών – Κλείνουν όλες οι υποθέσεις

Ο Άρειος Πάγος έκρινε συνταγματικό το νόμο περί απιστίας τραπεζικών στελεχών – Κλείνουν όλες οι υποθέσεις
Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι ο νόμος που υφίσταται είναι συνταγματικός, άρα δεν αμφισβητείται
Σχετικά Άρθρα

Συνταγματικός κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2021, ο νόμος που αφορά ζητήματα που άπτονται τα όρια της απιστίας στα τραπεζικά στελέχη.
Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν οι τράπεζες, διαμέσου των διοικητικών συμβουλίων, δεν είχαν προχωρήσει σε εγκλίσεις και δεν είχαν κλείσει πλειάδα παλαιών υποθέσεων που χρονίζουν, η Δικαιοσύνη κρατούσε ανοιχτή την υπόθεση αμφισβητώντας τη νέα νομοθεσία.
Ωστόσο με απόφασή του ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι ο νόμος που υφίσταται είναι συνταγματικός, άρα δεν αμφισβητείται και ως εκ τούτου όλες οι υποθέσεις που αφορούν το τραπεζικό σύστημα, μεταξύ άλλων και των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στα κόμματα, κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική καθώς βγάζει από την ομηρεία πολλά τραπεζικά στελέχη και ταυτόχρονα απομακρύνει τις σκιές που υπήρχαν γύρω από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για το κατά πόσο στο παρελθόν οι διοικήσεις κινήθηκαν εντός των θεσμικών πλαισίων.
To πλέγμα αυτών των ρυθμίσεων αφορά περί τα 165 τραπεζικά στελέχη, ενώ αφορά και 50 επιχειρηματίες.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει ότι η ανώτατη δικαστική αρχή θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κινήθηκαν νόμιμα, ενώ η επικύρωση των νέων νόμων που έχουν θεσμοθετηθεί διασφαλίζει στο μέλλον ότι οι τραπεζίτες δεν θα είναι υπόλογοι σε διάφορες υποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης