Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εurobank: Στο 2,375% το επιτόκιο στο senior preferred ομόλογο - Υπερκάλυψη 1,7 φορές με προσφορές άνω των 850 εκατ. ευρώ

Εurobank: Στο 2,375% το επιτόκιο στο senior preferred ομόλογο - Υπερκάλυψη 1,7 φορές με προσφορές άνω των 850 εκατ. ευρώ
Mε την έκδοση η Eurobank ολοκλήρωσε τις εκδόσεις της για το 2021
Σχετικά Άρθρα
Με επιτόκιο 2,375% τιμολογήθηκε η έκδοση του Senior preferred ομολόγου, 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 6,5 ετών της Eurobank, ενω οι ανάδοχοι μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι είχαν δεχθεί προσφορές πάνω από 850 εκατ. ευρώ ή υπερκάλυψη 1,7 φορές της έκδοσης.
Η τιμολόγηση του ομολόγου της Eurobank ξεκίνησε με επιτόκιο 2,5%, αλλά αργότερα με την αύξηση των προσφορών η τιμολόγηση έπεσε, με την απόδοση του ομολόγου να κλείνει στο 2,375%.
Με δεδομένο ότι αυτή την περίοδο ξεκίνησαν πολλές εκδόσεις, η υπερκάλυψη κρίνεται ικανοποιητική καθώς οι επενδυτές προχωρούν στις επιλογές τους και δεν συμμετέχουν σ' όλα τα ομόλογα.
Mε την έκδοση η Eurobank ολοκλήρωσε τις εκδόσεις της για το 2021 και αφήνει “χώρο” για τις υπόλοιπες τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν στην άντληση κεφαλαίων τους τα οποία απαιτούν οι εποπτικές αρχές.
Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse and J.P. Morgan.
H Fitch αναβάθμισε χθες τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων σε Eurobank και Εθνική αξιολογώντας τα σε «Β-/RR4» από «CCC/RR5».
Παράλληλα, αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων της Πειραιώς σε «CCC/RR5» από «CCC-/RR6».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης