Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε συνομιλίες με το Bain Capital για το project Sunshine ύψους 530 εκατ. ευρώ η Τρ. Πειραιώς

Σε συνομιλίες με το Bain Capital για το project Sunshine ύψους 530 εκατ. ευρώ η Τρ. Πειραιώς

Το project Sunshine είναι χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης της Τράπεζας Πειραιώς

Σε συνομιλίες με την Bain Capital βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να πουλήσει χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εκκαθάριση μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον ισολογισμό της.

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επαναλαμβάνει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο στην προσπάθειά τους να πουλήσουν, να διαγράψουν ή να αναδιαρθρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλών δανείων που συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία οικονομική κρίση.
Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες και τους έδωσε θετικές προοπτικές, λέγοντας ότι η κίνηση προήλθε κυρίως από τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών τους στοιχείων και τις καλές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τους.

Το project Sunshine

Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης της Τράπεζας Πειραιώς, που ονομάστηκε project Sunshine, έχει μεικτή λογιστική αξία περίπου 530 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Bain Capital Credit, μονάδα του ομίλου, αγόρασε 1,6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα.
Το 2018, η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο 1,45 δισ. ευρώ εξασφαλισμένων, μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων στην Bain Capital Credit, ως μέρος των προσπαθειών για τη μείωση των επισφαλών χρεών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης