Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Union Eurobank: Αδυναμία εφαρμογής των μέτρων για τον έλεγχο της Covid 19 από τους τραπεζοϋπαλλήλους

Union Eurobank: Αδυναμία εφαρμογής των μέτρων για τον έλεγχο της Covid 19 από τους τραπεζοϋπαλλήλους
Αναγκαία η πρόσληψη Security, σύμφωνα με το σωματείο Union της Eurobank
Τα τελευταία μέτρα του Υπουργείου Υγείας που προβλέπουν ότι στα τραπεζικά καταστήματα, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα χρειάζονται να δείξουν μοριακό ή rapid test και οι λοιποί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία είναι στην πράξη ανεφάρμοστα και φοβούμαστε ότι θα ατονήσουν και δεν θα εφαρμόζονται σε βάρος της δημόσιας υγείας συναδέλφων και πελατών υπό την «σκιά» των επικείμενων αυστηρών προστίμων, αναφέρει το σωματείο Union της Eurobank.
Ο λόγος είναι ότι οι υπηρετούντες στα καταστήματα συνάδελφοι δεν επαρκούν για αυτά τα καθήκοντα, αφού σε όλα τα τραπεζικά καταστήματα υπάρχει εμφανής έλλειψη Προσωπικού και «ουρές» στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.
Επίσης έχουν σημειωθεί κατά καιρούς κρούσματα λεκτικής και σωματικής βίας κάποιων πελατών εκνευρισμένων από την αναμονή σε βάρος υπαλλήλων Τραπεζών γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν περιπτώσεις που οι τραπεζοϋπάλληλοι θα είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο σύγκρουσης με κάποιους πελάτες.
Το σημαντικότερο όμως γεγονός είναι ότι η όλη διαδικασία και η επιπλέον υποχρέωση που αυτή η υπουργική απόφαση προσθέτει στους εργαζόμενους στις Τράπεζες είναι από την φύση της έξω από τα καθήκοντα τους και από τις υποχρεώσεις τους, όπως καθορίζονται στους Κανονισμούς Εργασίας όλων των Τραπεζών.
Ως μοναδικό μέσο υλοποίησης της υπουργικής απόφασης για ην εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την Covid-19 πελατών και υπαλλήλων στις Τράπεζες προτείνουμε την πρόσληψη Προσωπικού από Εταιρείες Ιδιωτικής Φύλαξης και Προστασίας (Security) για όσο διάστημα χρειάζεται με δαπάνη των Τραπεζών.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των τραπεζοϋπαλλήλων όχι μόνο απεκδύεται ευθυνών, αλλά θα ασκήσει και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της ψυχολογικής και σωματικής υγείας των συναδέλφων στα καταστήματα που βρίσκονται ήδη κάτω από μεγάλη πίεση εξαιτίας και της δεδομένης εντατικοποίησης της εργασίας τους από την καταφανή έλλειψη Προσωπικού, σύμφωνα με το Union της Eurobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης