Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια της επόμενης ημέρας για την Marfin Popular Bank

Τι περιλαμβάνουν τα  σχέδια της επόμενης ημέρας για την Marfin Popular Bank
(upd)Σειρά εναλλακτικών σχεδίων εξετάζει η Marfin Popular bank με στόχο να θωρακίσει τον ισολογισμό και να ενισχύσει τα κεφάλαια.
Ωστόσο δεν υπάρχει βιασύνη, όλα στην ώρα τους όπως αναφέρεται. Μεταξύ των σχεδίων περιλαμβάνονται μετατρέψιμο ομολογιακό, υλοποίηση ενός στρατηγικού deal, συγχώνευση με την MIG.
Η Marfin μεταξύ των σεναρίων που έχει εξετάσει είναι την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού από 400-500 εκατ ευρώ θέμα που συνεχίζει να μελετά.
Ωστόσο υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως να πωλήσει μέρος της τράπεζας σε στρατηγικό εταίρο, καθώς υπάρχουν και τέτοιες προτάσεις και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μάλλον μέσω αύξησης να ενισχύσουν τα κεφάλαια.
Η Marfin έχει αποκτήσει πρόσβαση με ποσοστό 4,5% με 4,7% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και προφανώς με βάση τις τελικές επιλογές του δημοσίου θα αποφασίσει πως θα κινηθεί στρατηγικά.
Έχει εξετασθεί deal με άλλη ελληνική τράπεζα, ωστόσο η υλοποίηση μιας ελληνοκυπριακής τραπεζικής συγχώνευσης μάλλον θα είναι επόμενο στάδιο.  
Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Marfin Popular Bank να μπορούσε να συγχωνεύσει την MIG ωστόσο προσκρούει ένα τέτοιο εγχείρημα κυρίως στις εποπτικές αρχές.
Σχέδια και σκέψεις υπάρχουν καταδεικνύοντας ότι η Marfin εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές της επόμενης ημέρας αλλά χωρίς βιασύνη θα αποφασίσει.
Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα η Marfin να είναι η πρώτη τράπεζα που θα ξεκινήσει τον χορό των ανακατατάξεων στον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης