Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η άνοδος 7% στο χρηματιστήριο δεν θα έχει διάρκεια – Αύξηση 500 εκατ από Κατασκευαστική, η super χρονιά της Eurobank και η ΔΕΗ

Η άνοδος 7% στο χρηματιστήριο δεν θα έχει διάρκεια – Αύξηση 500 εκατ από Κατασκευαστική, η super χρονιά της Eurobank και η ΔΕΗ
Κατασκευαστική εταιρία… σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ για μεγάλες επενδύσεις

Μετά την έγκαιρη προειδοποίηση ότι η κυβέρνηση αρχίζει να αντιμετωπίζει με μεγάλο προβληματισμό το χάλι του ελληνικού χρηματιστηρίου και προετοιμάζει παρέμβαση… αλλά και οι ειδικές αναφορές σε τράπεζες, ΔΕΗ, Μυτιληναίο και όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το bankingnews… σημειώθηκε μια αναλαμπή σε Γενικό Δείκτη και μετοχές…
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 815 μονάδες και σημείωσαν αξιόλογα κέρδη – τηρουμένων των αναλογιών – οι τράπεζες, η ΔΕΗ που έφθασε στα 5,45 ευρώ με στόχο 6,20 ευρώ, ο Μυτιληναίος και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Όλα αυτά αποδείχθηκαν προβλέψιμα τουλάχιστον στους αναγνώστες του bankingnews… το ερώτημα είναι τι έπεται;
Λόγω της έναρξης της λειτουργίας του Nord Stream του αγωγού φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Γερμανία θα εκτονώσει βραχυπρόθεσμα τις πιέσεις….
Επίσης το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής μάλλον θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου ή ακόμη και λίγο νωρίτερα με βάση ορισμένες πηγές.

Αλλά τι πραγματικά έπεται;

Η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα έχει διάρκεια;

Η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις 790 μονάδες θα φθάσει στις 840 ή 850 μονάδες δεν μπορεί και δεν θα έχει διάρκεια.
Μια άνοδος 7% με 8% μετά από τόσες εβδομάδες απαξίωσης θεωρείται δικαιολογημένη εξέλιξη…
Για την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο πάει πάνω αλλά όχι πολύ πάνω όσο εκτιμάνε οι αισιόδοξοι επενδυτές…

Κατασκευαστική εταιρία… σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ για μεγάλες επενδύσεις

Κατασκευαστική εταιρία σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ για να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις.
Κάποιοι έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας αλλά και στις κατασκευές.
Οπότε έρχονται θετικές εκπλήξεις σε μια αγορά όπου κυριαρχούν τα ολιγοπώλια.

Το 2022 θα είναι μια super χρονιά για την Eurobank – Μπορεί να διανείμει μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή ή 120 εκατ

Το 2022 θα είναι μια super χρονιά για την Eurobank καθώς θα αυξήσει την κερδοφορία της στα 600 με 620 ευρώ, θα δημιουργήσει εσωτερικό κεφάλαιο και θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα NPEs τα οποία ήδη έχουν υποχωρήσει στο 6% ή 2,4 δισεκ. ευρώ.
Στην Eurobank υποστηρίζουν ότι το ΑΕΠ λόγω του τουρισμού θα αυξηθεί 4% ή και οριακά υψηλότερα, το χρέος θα μειωθεί καθώς το άθροισμα ΑΕΠ και πληθωρισμού θα μειώσει το ονομαστικό χρέος…
Μπορεί το 2022 να μαστίζεται από την ενεργειακή κρίση και γενικώς να επικρατεί αναβρασμός στις οικονομίες λόγω του πληθωρισμού, ωστόσο για την Eurobank το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά.
Τα έκτακτα κέρδη του α΄ τριμήνου, η καλή πορεία των εσόδων από εξωτερικό και ακίνητα δημιουργούν ένα καθεστώς σταθερότητας στις επιδόσεις της Eurobank.
Τον Οκτώβριο του 2022 μάλιστα ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών αναμένεται να γνωστοποιήσει στις ελληνικές τράπεζες εάν μπορούν να διανείμουν μέρισμα για την χρήση 2022.
Η Eurobank έχει αναφέρει ότι θα διανείμει το 20% των κερδών ή περίπου 0,03 ευρώ ανά μετοχή ή σχεδόν 115 με 120 εκατ ευρώ.

Τι θα συμβεί το 2023;

Για το 2023 όπως σε όλες τις τράπεζες επικρατεί προβληματισμός καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας ή ακόμη και ύφεσης σε συνδυασμό με την πιθανή αύξηση των NPEs θα αντισταθμίσει τα κέρδη από την αύξηση των επιτοκίων.
Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα π.χ. να δούμε σε ένα βασικό σενάριο μείωση κερδοφορίας στις ελληνικές τράπεζες το 2023 κατά 50% σε σχέση με το 2022.
Το 2023 θα είναι χρονιά δοκιμασίας, για τους πολιτικούς λόγω εκλογών, της οικονομίας λόγω της επιβράδυνσης και των τραπεζών λόγω NPEs και επακόλουθης μείωσης της κερδοφορίας…

Υπάρχει σχέδιο για την ΔΕΗ…

Εδώ και καιρό μετά την απόλυτη επιτυχία πρόβλεψης του bankingnews για την ΔΕΗ όπου από τα 10,5 ευρώ υποχώρησε στα 4,74 ευρώ έναντι πρόβλεψης 4,80 ευρώ… αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα… ανόδου για την μετοχή της ΔΕΗ επιστρατεύοντας το CVC και άλλα funds αλλά επαναγορές ιδίων μετοχών….
Μάλιστα ορισμένοι επιμένουν ότι θα μπορούσαμε να δούμε την μετοχή στην ζώνη των 6 με 6,20 ευρώ.
Ήδη η μετοχή έ3χει βρεθεί στα 5,45 ευρώ επιβεβαιώνοντας το σενάριο που έχει αποκαλύψει το bankingnews – πάλι – έγκαιρα.
Η ΔΕΗ θα μπορούσε να φθάσει σε αυτά τα επίπεδα μόνο υπό τον όρο ότι η αναλαμπή που σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης