Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

DoValue: Πωλεί δυο ακόμα χαρτοφυλάκια NPEs, στην δευτερογενή αγορά ύψους 3 δισ. - Οι στόχοι

DoValue: Πωλεί δυο ακόμα χαρτοφυλάκια NPEs, στην δευτερογενή αγορά ύψους 3 δισ. - Οι στόχοι
Ειδικότερα, ο πρώτος διαγωνισμός πώλησης θα αφορά χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων καταναλωτικών δανείων, συνολικής απαίτησης 1,5 δισ. ευρώ, ενω το δεύτερο χαρτοφυλάκιο θα αφορά δάνεια με εξασφαλίσεις, συνολικής απαίτησης επίσης 1,5 δισ. ευρώ

Σε δυο ακόμα πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία διαχείρισης Do Value. Αυτές οι πωλήσεις οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του έτους αφορούν την δευτερογενή αγορά κόκκινων δανείων η οποία έχει ξεκινήσει δυναμικά σε μια προσπάθεια των εταιρειών διαχείρισης να καταγράψουν εμπροσθοβαρή έσοδα για τους πελάτες τους στις τιτλοποιήσεις.
Ειδικότερα, ο πρώτος διαγωνισμός πώλησης θα αφορά χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων καταναλωτικών δανείων, συνολικής απαίτησης 1,5 δισ. ευρώ, ενω το δεύτερο χαρτοφυλάκιο θα αφορά δάνεια με εξασφαλίσεις, συνολικής απαίτησης επίσης 1,5 δισ. ευρώ

Oλοκληρώνει τις μεταβιβάσεις προς ΕOS και Ιntrum

Eν τω μεταξύ, την τρέχουσα περίοδο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν μπεί υπογραφές ορισμένες από τις πρώτες μεγάλες συναλλαγές στην δευτερογενή αγορά και συγκεκριμένα με την πώληση των χαρτοφυλακίων ( souk από την τιτλοποίηση Cairo) πρός την Intrum και τα χαρτοφυλάκια Virgo (από την τιτλοποίηση Frontier I) πρός την Γερμανική EOS η οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέτος επενδυτής.

Η τελευταία θα αποκτήσει ανεξασφάλιστα δάνεια συνολικής απαίτησης 800 εκατ. ευρώ και μικτής αξίας 450 εκατ. ευρώ, και ειδικότερα το χαρτοφυλάκιο Virgo που αποτελεί τμήμα της τιτλοποίησης Frontier I δανείων της Eθνικής Τράπεζας.
Αντίστοιχα, η Intrum, η έτερη Σουηδικών συμφερόντων εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο δανείων Souk συνολικής απαίτησης 2,6 δις. ευρώ .
Αυτό το χαρτοφυλακιο είναι μέρος της τιτλοποίησης Cairo περιλαμβάνει περίπου 60 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όλα τους χωρίς εξασφαλίσεις, ή απαιτήσεις από κάρτες και αφορά σε περίπου 50 χιλιάδες δανειολήπτες.

Πριν από ένα μήνα, επίσης, η DoValue υπέγραψε με την Εθνική Τράπεζα, την διαχείριση του Frontier II, που αφορά κυρίως δάνεια με εξασφαλίσεις, συνολικής απαίτησης 1 δισ. ευρώ, ενω συνολικά το τελευταίο 12μηνο έχει λάβει εντολή διαχείρισης για χαρτοφυλάκια αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ.
To συγκεκριμένο συμβόλαιο διαχείρισης Frontier II χαρακτηρίστηκε ως σημαντικό από την Ιταλική μητρική Dovalue για την εκτέλεση του πλάνου μέχρι το 2024
Η Dovalue Greece αποτελεί την πρώτη εταιρεία απαιτήσεων στην Ελλάδα καθώς κατέχει assets υπό διαχείριση 36 δισ. ευρώ, και διαχειρίζεται
λογαριασμούς για περισσότερους από 1 εκατ. δανειολήπτες. Την περασμένη χρονιά, η Dovalue υπερδιπλασίασε τα έσοδα της φθάνοντας τα 175 κατ. ευρώ έναντι 73,7 εκατ. ευρώ καθώς ενσωματώθηκαν αποτελέσματα 12 μηνών.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 177,4 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη σε 70,8 εκατ. ευρώ (έναντι 14,4 εκατ. ευρώ το 2020).
Αυξημένες διαμορφώθηκαν οι καθαρές ταμειακές ροές καθώς ανήλθαν σε 69,2 εκατ. ευρώ έναντι 49,1 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2020.
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν σε 192 εκατ. ευρώ, έναντι 146 εκατ. ευρώ.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης