Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βρεττού: Η Attica Bank θέτει τους νέους στόχους για την επόμενη μέρα – Τι ανέφερε για εξυγίανση και αύξηση κεφαλαίου

Βρεττού: Η Attica Bank θέτει τους νέους στόχους για την επόμενη μέρα – Τι ανέφερε για εξυγίανση και αύξηση κεφαλαίου
Τους 3 στόχους της διοίκησης της για την Attica Bank ανέλυσε η διευθύνουσα σύμβουλος, Ε. Βρεττού
Τρεις στόχους έθεσε η διοίκηση της Attica Bank, με την επερχόμενη κεφαλαιακή ενίσχυση της κατά 490 εκατ. ευρώ.
Όπως επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής κ. Ε. Βρεττού, κατά την σημερινή έκτακτη Γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρώτος στόχος είναι η ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων.
Στο πρώτο 9μηνο, ο δείκτης κοινών μετοχών CET1 διαμορφώθηκε στο 6,3% και ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας στο 10,1%.
Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, οι δείκτες, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο δεύτερος στόχος, όπως πρόσθεσε είναι η αποτελεσματική διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς ο δείκτης των NPE κινείται στο 66%.

Οι εναλλακτικές

Η Τράπεζα Αττικής έχει εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝPE), και για αυτό τον σκοπό θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το ιστορικά υψηλό απόθεμα των κόκκινων δανείων.
Ο τρίτος στόχος, όμως, της τράπεζας είναι η αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της τράπεζας γι’ αυτό θα διοχετευθούν κεφάλαια 190 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Τράπεζας και την δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου.
Τα πρώτα δείγματα γραφής σύμφωνα με την CEO της Τράπεζας είναι απτά, καθώς οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 2,7 δις. ευρώ, ενώ οι νέες εκταμιεύσεις δανείων ανήλθαν σε 242 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα από προμήθειες και αμοιβές αυξήθηκαν κατά 25% στα 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ μειώθηκαν τα έξοδα τόκων κατά 20%.
Η δε λειτουργική ζημία στο 9μηνο μειώθηκε σε 39,9 εκατ. ευρώ, και η μείωση εξόδων έφθασε το 8%>.
Η Τράπεζα, επίσης, ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους πελάτες της με την συμφωνία με τις τράπεζες BNP- Paribas και JP Morgan καθώς η Αττικής διαθέτει μερίδια Αμοιβαίων κεφαλαίων από τις ξένες τράπεζες.
Επιπλέον, προσφέρει από τις υψηλότερες αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις με 1,3% για καταθέσεις 1 έτους και 2% για καταθέσεις 2 ετών.
Τέλος, η CEO της Τράπεζας προανήγγειλε και νέες προσθήκες στην διοικητική δομή, ύστερα από τις τελευταίες αλλαγές.

Δημ. Παφίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης