Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η εντυπωσιακή υπερκάλυψη 7 φορές στην Εθνική προτρέπει το ΤΧΣ να αυξήσει το ποσοστό πώλησης από 20% σε 22%

Η εντυπωσιακή υπερκάλυψη 7 φορές στην Εθνική προτρέπει το ΤΧΣ να αυξήσει το ποσοστό πώλησης από 20% σε 22%
Το τελικό τίμημα για την πώληση του 22% της Εθνικής από το ΤΧΣ αναμένεται να προσεγγίσει τα 1,1 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η εντυπωσιακή υπερκάλυψη στο βιβλίο προσφορών για την Εθνική Τράπεζα (έχει ξεπεράσει πλέον τις 7 φορές) και για να καλύψει την τεράστια ζήτηση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισε να αυξήσει το ποσοστό που πωλεί από 20% σε 22%.
Πρακτικά πωλεί 201.237.333 μετοχές και με τιμή 5,35 ευρώ θα συγκεντρώσει 1,072 δισ. ευρώ.

Εντυπωσιακή υπερκάλυψη

Η υπερκάλυψη που αναφέρουν πηγές της αγοράς είναι εντυπωσιακή καθώς φαίνεται ότι σε ελάχιστο χρόνο το βιβλίο προσφορών συγκέντρωσε πάνω από 7 δισ. ευρώ, αλλά με το retail να παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.
Αν η κούρσα της δημόσιας προσφοράς της Εθνικής συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς έως και 16 Νοεμβρίου τελευταία μέρα διάθεσης, τότε αδιαμφισβήτητα θα μιλάμε για την πλέον επιτυχημένη ολοκλήρωση της συγκεκριμένης από-επένδυσης του Ταμείου.
Το δε ύψος του τελικού τιμήματος ανά μετοχή, αναμένεται να κλείσει προς το ανώτατο όριο των 5,44 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που έκλεισε η Εθνική στο ταμπλό του ΧΑ την Παρασκευή 10/11, με πιθανότερο σενάριο τα 5,33 ευρώ.
Η μετοχή φυσικά ανέβηκε υψηλότερα (5,8 ευρώ κλείσιμο 14/11) αλλά είναι απολύτως αποδεκτό για την αγορά η δημόσια προσφορά να κλείσει πιο χαμηλά, δεδομένου ότι κατά κανόνα όταν διατίθενται μετοχές με τη διαδικασία του book building οι επενδυτές τις αποκτούν με discount.
Σε κάθε περίπτωση το τελικό τίμημα για την πώληση του 22% της Εθνικής από το ΤΧΣ αναμένεται να προσεγγίσει τα 1,0,7 δισ. ευρώ, που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς στέλνει ηχηρό μήνυμα για την δυναμική και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και επισφραγίζει την «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, μετά και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης