TV or not TV

Γιουβέντους: Δημόσια απολογία για ρατσιστικό tweet της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Γιουβέντους: Δημόσια απολογία για ρατσιστικό tweet της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Η Γιουβέντους απολογήθηκε για ένα ρατσιστικό tweet που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών την Πέμπτη (05/08), στο οποίο μία παίκτρια έμοιαζε να ειρωνεύεται τους Ασιάτες.

Η Cecilia Salvai, μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Γιουβέντους, εμφανίστηκε με έναν κώνο προπόνησης στο κεφάλι και με τα χέρια της να τεντώνουν τα μάτια της, υποδυόμενη την Ασιάτισσα, κάτι το οποίο έφερε θύελλα αντιδράσεων.

Juventus women player Cecilia Salvai


Η Γιουβέντους έσβησε άμεσα το σχετικό tweet, ωστόσο η εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε πλήθος σχολίων.

«Απολογούμαστε για τη δημοσίευσή μας, η οποία δεν είχε την πρόθεση να προσβάλει κανένα», ανέφερε στην τοποθέτησή της η ομάδα γυναικών, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στα social media, ενώ συμπλήρωσε πως «η Γιουβέντους υπήρξε πάντοτε κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων».

Την Παρασκεύη (06/08), ο σύλλογος δημοσίευσε ακόμη μία ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου στην οποία ανέφερε:

«Θα θέλαμε να πούμε μία βαθύτατη συγγνώμη σε όλους για το συγκεκριμένο post, το οποίο δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Γιουβέντους και κρίθηκε ως ρατσιστικό.

Αμέσως αντιληφθήκαμε πως υποπέσαμε σε ένα τεράστιο σφάλμα με το οποίο πληγώσαμε κάθε άνθρωπο που είναι ενάντιος των φυλετικών διακρίσεων. Το κλαμπ αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη του περιστατικού και των συνεπειών του. Η αντίθεση σε καθετί ρατσιστικό υπήρξε ανέκαθεν μέρος των ιδεών που πρεσβεύει ο σύλλογος.

Αντιλαμβανόμαστε το λάθος μας και μέσω της επανεξέτασής του θα αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης