Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS: Ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ευρώπη! Όσο η οικονομία θα ανακάμπτει, τόσο οι μετοχές θα κινούνται ανοδικά - Σε ρόλο καταλύτη οι ευρωπαϊκές τράπεζες

UBS: Ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ευρώπη! Όσο η οικονομία θα ανακάμπτει, τόσο οι μετοχές θα κινούνται ανοδικά - Σε ρόλο καταλύτη οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές αγορές δίδει με τη σειρά της και η UBS, επεκτείνοντας τη λίστα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών που δηλώνουν bullish (αισιόδοξοι) για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Πλέον η UBS δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, όπως σημειώνει στη νέα 7σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Is there value in Europe?", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, ο βασικός λόγος για τον οποίο δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι άλλος από την ομαλοποίηση της εικόνας την οποία παρουσιάζουν τα εταιρικά κέρδη. Κλειδί για τη μετέπειτα πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών θα αποτελέσει η κίνηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, διαβεβαιώνει η UBS.
Όπως υποστηρίζει, από πλευράς εταιρικών κερδών, η Ευρώπη μοιάζει να κινείται κοντά στη δίκαιη αξία της (fair value). Όσο η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα προχωρά και θα ισχυροποιείται, με οδηγό τις τράπεζες, τόσο μεγαλύτερη στήριξη θα παρέχεται στις ευρωπαϊκές μετοχές.
Αλλά η UBS προειδοποιεί: Οι τράπεζες στην Ευρώπη έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν, μέχρις ότου να επανέλθουν σε βιώσιμη ανάκαμψη. Πως όμως οι τράπεζες θα επιστρέψουν στην ανάκαμψη; Όπως υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα, καθοριστικό ρόλο θα αποτελέσει η αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (assets) τους από την ΕΚΤ.
"Το outlook στην Ευρώπη έχει αρχίσει να αλλάζει. Αλλά η αλλαγή αυτή βρίσκεται μόνο στην αρχή της", καταλήγει η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης