Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Reuters: Η ζωή επιστρέφει στο ελληνικό χρηματιστήριο - Οι τραπεζικές μετοχές αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ΧΑ - Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από SteppenWolf Capital, Clairinvest, Citigroup, BCM & Partners

Reuters: Η ζωή επιστρέφει στο ελληνικό χρηματιστήριο - Οι τραπεζικές μετοχές αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ΧΑ - Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από SteppenWolf Capital, Clairinvest, Citigroup,  BCM & Partners
Οι ελληνικές τράπεζες προσελκύουν ξανά το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο, είναι ο τίτλος νέου δημοσίευματος του πρακτορείου Reuters.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα - το οποίο αποτελεί ένα ακόμη αφιέρωμα στη σταδιακή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο - ολοένα και αυξάνονται οι επενδυτές που δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές - κυρίως στις τραπεζικές - αναμένοντας κέρδη, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας.
Κατά το Reuters, το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί μια ελκυστική αγορά κυρίως για τη βιομηχανία των hedge funds, ωστόσο προειδοποιεί πως αρκετοί fund managers προβλέπουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να αφήσει στο παρελθόν την... κακή φήμη των τελευταίων ετών.
Ωστόσο, η ελληνική αγορά - αν και μια από τις μικρότερες στην Ευρώπη σύμφωνα με όρους κεφαλαιοποίησης - μετρά κέρδη 24% από τις αρχές του 2013, έναντι ανόδου μόλις 15% για το γερμανικό χρηματιστήριο και 11% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 index.
Το μερίδιο των ξένων στο ΧΑ, συνεχίζει το Reuters, έχει αυξηθεί κοντά στο 50% από τα χαμηλά του 20% το 2012, όταν η ελληνική κρίση βρέθηκε στο αποκορύφωμά της.
Μετά από έξι διαδοχικά έτη ύφεσης, πλέον η ελληνική κυβέρνηση αναμένει επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη το 2014.
Τη μερίδα του λέοντος - όσον αφορά στις προτιμήσεις των ξένων για τις ελληνικές μετοχές - συγκεντρώνουν οι τραπεζικές μετοχές και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.
"Η επιστροφή του ενδιαφέροντος τόσο για τα ελληνικά ομόλογα, όσο και για τις ελληνικές μετοχές, πραγματοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς. Η ελληνική αγορά επιστρέφει στη ζωή", δηλώνει ο Phoebus Theologites, της SteppenWolf Capital.
"Υπάρχουν ακόμη κάποιοι επενδυτές που φοβούνται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, λόγω του αυξημένου ρίσκου", σχολιάζει από την πλευρά του ο Ion-Marc Valahu, της Clairinvest, η οποία έχει επενδύσει σε μετοχές όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.
Ακόμη και η Citigroup πρόσφατα ανέφερε σε ανάλυσή της πως "τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει", διευκρινίζει το Reuters.
Kαι προσθέτει: Από τον περασμένο Ιούλιο, ο τραπεζικός δείκτης στο ΧΑ μετρά κέρδη ύψους 60%, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
"Οι ελληνικές τράπεζες θα αποκομίσουν οφέλη από τις δράσεις των Ευρωπαίων για τη θωράκιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος", δηλώνει ο Matteo Pusineri, της BCM & Partners.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης