Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιοι θεσμικοί «άδειασαν» 200 χιλ. μετοχές της Folli Follie λίγο πριν προκληθεί το χάος;

tags :
Ποιοι θεσμικοί «άδειασαν» 200 χιλ. μετοχές της Folli Follie λίγο πριν προκληθεί το χάος;
Οι εγχώριοι θεσμικοί στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφανίζονται σε αριθμό μετοχών να είναι πωλητές κατά 15,7 εκατ. τεμάχια
«Εξαιρετικό timing» φαίνεται πως είχαν κάποιοι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι λίγες εβδομάδες πριν σκάσει στον αέρα μέσω του γνωστού πλέον Fund QCM το σκάνδαλο της Folli Follie, πούλησαν χιλιάδες μετοχές που κατείχαν.
Αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank, της Alpha Trust και της Interamerican μέχρι το τέλος του τριμήνου και σχεδόν ένα μήνα πριν ανακοινώσει την έρευνά του το αμερικανικό fund προχώρησαν σε σημαντικές πωλήσεις μετοχών της Folli Follie.
Πιο αναλυτικά το Alpha Trust Equity Fund πούλησε 43.500 τεμάχια.
Το Alpha Ελληνικό Μικτό ρευστοποίησε 40 χιλ. τεμάχια (από σύνολο 80 χιλ.), το Ιnteramerican αναπτυσσόμενων εταιρειών μετοχικού εσωτερικού 35 χιλ. τεμάχια (όλη η θέση) , το αναπτυσσόμενο δυναμικό επίσης της Interamerican 25 χιλ. τεμάχια (από θέση 105 χιλ. τεμαχίων), το Alpha Επιθετικής Στρατηγικής 11,5 χιλ. τεμάχια (από 66,5 χιλ. τεμάχια), το Alpha Trust New Strategy μετοχικό εσωτερικού 9.773 τεμάχια από θέση 70 χιλ. τεμαχίων, το Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό 8.400 τεμάχια από θέση 205 χιλ. τεμαχίων, η Alpha Trust Ανδρομέδα 8.500 τεμάχια, το Interamerican μικτό Ελληνικό 8 χιλ. τεμάχια, το METLIFE Alico Μικτό εξωτερικού 10 χιλ. τεμάχια, ενώ μικρότερες πωλήσεις έκαναν το Πειραιώς μετοχικό 1.500 τεμάχια, το Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό 1.000 τεμάχια, το Thetis Ελληνικό μετοχικό 1.400 τεμάχια και  το Eurobank Greek Equities μετοχικό 1.500 τεμάχια.
Οι συνολικές πωλήσεις μετοχών της Folli Follie των εγχώριων αμοιβαίων κεφαλαίων στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ανέρχονται στις 207 χιλ. τεμάχια.
Σύμφωνα με στοιχεία 31/12/17 οι θεσμικοί κατείχαν 2,16 εκατ. μετοχές της Folli Follie.
Ωστόσο έγινα και αρκετές αγορές από αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία ίσως δεν στάθηκαν τυχερά, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις με τις συνολικές αγορές να  δίνουν καθαρή μείωση θέσεων 106 χιλ. τεμάχια.
Το METLIFE Alico medium & small cap αγόρασε 20 χιλ. τεμάχια, το Δήλος small cap 17,5 χιλ. τεμάχια, το Πειραιώς δυναμικών επιχειρήσεων 5 χιλ. τεμάχια, το Δήλος Μικτό 3 χιλ. τεμάχια, το Δήλος συλλογικό 4 χιλ. τεμάχια και το Δήλος ΠΕΤΟΤΕ μικρό εσωτερικού 1.500 τεμάχια.
Τις μεγαλύτερες ωστόσο αγορές έκανε το Ασφαλιστικών Οργανισμών Μικτό Εσωτερικού με 40.817 τεμάχια.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της Folli Follie ξεκίνησε τη χρονιά από τα 19 ευρώ και στα τέλη Μαρτίου είχε υποχωρήσει κάτω από τα 16 ευρώ.
Τέλη Απριλίου και λίγο πριν γίνουν οι ανακοινώσεις από το αμερικανικό fund που είχε σορτάρει τον τίτλο ήταν και πάλι λίγο κάτω από τα 16 ευρώ.
Σημειώνεται πως οι εγχώριοι θεσμικοί στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο εμφανίζονται σε αριθμό μετοχών να είναι πωλητές κατά 15,7 εκατ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης