Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Περιμένοντας τη FED – Στάση αναμονής μετά τη χθεσινή πτώση – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος

ΧΑ: Περιμένοντας τη FED – Στάση αναμονής μετά τη χθεσινή πτώση – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Μυτιληναίος θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ υπενθυμίζεται πως χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης 2021 
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης θα είναι και σήμερα οι επενδυτές του ΧΑ με τους αναλυτές να περιμένουν σταθεροποιητικό άνοιγμα χωρίς να αποκλείεται μία ήπια αντίδραση μετά τη χθεσινή πτώση.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ανακοίνωση της FED για το ύψος των επιτοκίων ενώ ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού συνεχίζει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Μυτιληναίος θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ υπενθυμίζεται πως χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης 2021.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις από τη FED ενώ αξιολογούν τους κινδύνους για στασιμοπληθωρισμό.

Euroxx
Πιστεύουμε πως μία ήπια αντίδραση μετά το χθεσινό sell off είναι πιθανή.
Η Μυτιληναίος θα είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Η Μυτιληναίος ανακοινώνει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων της FED σήμερα το βράδυ για τα επιτόκια.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 890,29 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 890 και 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.
Ο Mytilineos θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου για το 2022.

Depolas
Αναμφισβήτητα, στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα οι αποφάσεις για τα επιτόκια από την FED, αλλά και ο σχολιασμός που θα ακολουθήσει για την αναμενόμενη πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Στο εσωτερικό, την αυλαία αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου 2022 άνοιξε η Μυτιληναίος με τα EBITDA να αυξάνονται κατά 61% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο στα 130εκ ευρώ με διπλάσιο κύκλο εργασιών.
Αντίστοιχα η καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα 67 εκ ευρώ (+80%).
Αξίζει να σημειώσουμε τον υπερδιπλασιασμό των EBITDA από τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα 60,8 εκ ευρώ από 29,2 εκ ευρώ πέρυσι.
Για τον ΓΔΧΑ, αναμένουμε να συνεχιστούν οι διακυμάνσεις επηρεαζόμενοι και από το διεθνές κλίμα.
Σημειώνουμε ότι συνολικά είναι δύσκολο να συνεχιστούν οι πολύ καλές επιδόσεις του 2021 των εισηγμένων και για φέτος, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι εγχώριοι ισολογισμοί είναι περισσότερο ανθεκτικοί και αυτό προσφέρει ένα θετικό πάτημα μόλις το περιβάλλον βελτιωθεί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης