Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χωρίς νέα εισαγωγή στην κύρια αγορά του ΧΑ το 2010- Φρένο στις εισαγωγές των θυγατρικών της Εθνικής και του ΟΤΕ στο Real Estate

tags :
Χωρίς νέα εισαγωγή στην κύρια αγορά του ΧΑ το 2010- Φρένο στις εισαγωγές των θυγατρικών της Εθνικής και του ΟΤΕ στο Real Estate
Τα αρνητικά ρεκόρ γα την φετινή χρονιά στο ΧΑ συνεχίζονται καθώς θα είναι η πρώτη χρονιά της τελευταίας 15 ετίας όπου δεν θα έχουμε νέα εισαγωγή εταιρίας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2004 μέχρι και το 2009 είχαμε με γεωμετρική πρόοδο μείωση των νέων εισαγωγών. Πιό συγκεκριμένα, το 2009 ήταν η τελευταία εισαγωγή που είχαμε νέας εταιρίας και μιλάμε για την Mig Real Estate, το 2008 εισήχθη επίσης μία εταιρία η Pasal A.E., το 2007 είχαμε τις εισαγωγής του Κορρέ, της Aegean Airlines και της Τέρνα Ενεργειακή. Οσο επιστρέφουμε στο παρελθόν αυξάνεται και ο αριθμός των εισαγωγών καθώς εάν εξαιρέσουμε το 2006 που είχαμε 2 εισαγωγές (Eurobank Properties, Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο), το 2005 είχαμε τις εισαγωγές της Proton Bank, της Σίδμα, της Διολκός αεεχ της Εβικ, της Trastor της Μοτοδυναμική και της Επιχερήσεις Ηχου και Εικόνας. Πληθώρα εισαγωγών είχαμε και το 2004 όπου ξεχώρισαν οι εισαγωγές της Ιντραμέτ,  της Αλφα Γκρίσιν,  της Global αεεχ της Sprider, της Κλουκίνας-Λάππας και τς ΡεβόΪλ. Για το 2010 υπήρχε η πληροφορία ότι προωθούνται 2 νέες εισαγωγές στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για τις εταιρίες της Εθνικής και του OTE που δραστηριοποιούνται στο real estate.
Φαίνεται ωστόσο ότι η επιδείνωση του χρηματιστηριακού κλίματος έχει παγώσει τις 2 νέες εισαγωγές και ενώ απομένουν μόλις 90 ημέρες για να ολοκληρωθεί και το 2010.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης