Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Παραμένει στο εξωτερικό το βλέμμα – Πίεση από αποκοπές μερισμάτων σε Coca Cola και Motor Oil

XA: Παραμένει στο εξωτερικό το βλέμμα – Πίεση από αποκοπές μερισμάτων σε Coca Cola και Motor Oil
Οι αναλυτές σημειώνουν πως η απαισιοδοξία έχει κατακλύσει την αγορά και οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Η διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα προκρίνεται και για τη σημερινή συνεδρίαση με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η απαισιοδοξία έχει κατακλύσει την αγορά και οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές ανάπτυξης.
Ωστόσο, τα χαμηλά επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί θα μπορούσαν να τραβήξουν κάποιο επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και να βοηθήσουν την αγορά να ανακάμψει.
Από την άλλη η αποκοπή του μερίσματος ύψους 0,71 ευρώ ανά μετοχή της Coca Cola που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,3% και της Motor Oil ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,1% θα επηρεάσει το πρόσημο της αγοράς.

Eurobank Equities
Για σήμερα η εμφάνιση αγοραστών στα χαμηλά φαίνεται πως θα βοηθήσει τις αγορές να σημειώσουν ανάκαμψη.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση είναι πιθανό να προσπαθήσει ξανά η αγορά να αντιδράσει, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην πιθανή αναβάθμιση από τη Fitch που είναι προγραμματισμένη για αύριο το βράδυ.
Παραμένουμε θετικοί για μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου με ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές, υψηλή μερισματική απόδοση όπως ΟΠΑΠ, Motor Oil και Jumbo

Euroxx
Περιμένουμε πως το κλίμα και η μεταβλητότητα στην αγορά θα διατηρηθούν καθώς αυξάνεται η απαισιοδοξία αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Η αποκοπή του μερίσματος της Motor Oil και της Coca Cola θα ασκήσουν κάποια πίεση.

Beta
Το Χρηματιστήριο μετράει έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και τα υπερπουλημένα επίπεδα που βρίσκεται θα μπορούσαν να φέρουν μία αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market) με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 876,45 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 770 και 740 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 810 και 820 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης