Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νικήτας Θεοφιλόπουλος (πρόεδρος της Παπαστράτος) στο bankingnews.gr: Θα υπερασπιστούμε τις επενδύσεις μας - Από το 2003 μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τα 600 εκατ. ευρώ - Η εταιρεία θα βγει δυνατότερη από την κρίση

Νικήτας Θεοφιλόπουλος (πρόεδρος της Παπαστράτος) στο bankingnews.gr: Θα υπερασπιστούμε τις επενδύσεις μας - Από το 2003 μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τα 600 εκατ. ευρώ - Η εταιρεία θα βγει δυνατότερη από την κρίση
Με επενδύσεις απέναντι στην ύφεση απαντά η μεγαλύτερη εγχώρια καπνοβιομηχανία Παπαστράτος. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νικήτας Θεοφιλόπουλος «η εταιρεία δεν το βάζει κάτω και θα βγει δυνατότερη από τη σημερινή κρίση» και συμπληρώνει ότι «θα υπερασπιστούμε τις επενδύσεις μας, που από το 2003 έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατ. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των καιρών, κάνοντας προσεκτική χρηματοοικονομική διαχείριση και επενδύοντας στα σήματά μας, στο εργοστάσιό μας και στους ανθρώπους μας».
Το 2012 η «Παπαστράτος» δεν έκανε περικοπές μισθών, αλλά έδωσε bonus απόδοσης στους εργαζομένους. Πρόσφατα ανακοίνωσε την εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού για «στριφτά» τσιγάρα, επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, με τη φιλοδοξία να αποκτήσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα και σ' αυτό το κομμάτι.
Σχολιάζοντας τη μεγάλη πτώση της νόμιμης αγοράς τσιγάρων των τελευταίων ετών, ο διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» επισήμανε «ότι η οικονομική κρίση, οι ανεπαρκείς πόροι των διωκτικών αρχών και η ελλιπής ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις του παρεμπορίου τσιγάρων έχουν ανοίξει την όρεξη εγκληματικών οργανώσεων, που αποκομίζουν τεράστια κέρδη». Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της «Παπαστράτος» για την πάταξη του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, ο επικεφαλής της υπογράμμισε ότι «η εταιρεία μας δεν θα μπορούσε να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που πλήττει την εταιρεία μας και ολόκληρο τον κλάδο». Η εταιρεία, που το 2011 απέδωσε 1,4 δισ. ευρώ σε φόρους (ΕΦΚ & ΦΠΑ), έχει ήδη ξεκινήσει με την υποστήριξη των υπουργείων Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας και του ΣΔΟΕ μια εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών και του εμπορίου για τις σοβαρές παρενέργειες του παρεμπορίου τσιγάρων με καταχωρίσεις στον Τύπο και τη διανομή μέσω του δικτύου πωλήσεών της περισσότερων από 500.000 ενημερωτικών φυλλαδίων.
«Στηρίζοντας την πρωτοβουλία μας, πιστεύω ότι η πολιτεία στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας για την πάταξη του παράνομου εμπορίου», δηλώνει ο κ. Θεοφιλόπουλος. Παράλληλα, η «Παπαστράτος» έχει συμφωνήσει με τους αρμόδιους φορείς συγκεκριμένες δράσεις, συνολικού ύψους 250.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, όπως είναι η εκπαίδευση στελεχών των διωκτικών αρχών από εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα λαθρεμπορίου τσιγάρων, η προβολή της τηλεφωνικής γραμμής «1517» του ΣΔΟΕ για την καταγγελία κρουσμάτων παράνομου εμπορίου, η χρηματοδότηση της καταστροφής κατασχεμένων τσιγάρων που έχει ήδη ξεκινήσει και η θέσπιση ειδικού βραβείου της «Παπαστράτος» για τις διωκτικές αρχές που θα φέρουν καίριο χτύπημα κατά των κυκλωμάτων του παράνομου εμπορίου τσιγάρων.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης