Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Παραμένει αρνητική η επενδυτική ψυχολογία

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Παραμένει αρνητική η επενδυτική ψυχολογία
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα

Η αρνητική επενδυτική ψυχολογία διατηρείται στο εξωτερικό και αναμένεται από τους αναλυτές να επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.
Σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια των αναλυτών υπάρχει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και την επαναδιατύπωση της εκτίμησης της διοίκησης για την πορεία των EBITDA το 2022.
Η πορεία των πωλήσεων της Jumbo είναι εξαιρετική στους 8 μήνες και εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 11% την ώρα που η διοίκηση είχε δώσει εκτίμηση για 5% αύξηση.
Ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται και το δεύτερο τρίμηνο της Fourlis, ενώ στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Inform Λύκος.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Quest και αύριο η Σαράντης.

Eurobank Equities
Για σήμερα βλέπουμε αρνητικό άνοιγμα καθώς οι προσδοκίες για επιθετική πολιτική σύσφιξης εξακολουθούν να πιέζουν τα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο.

Piraeus Securities
Θα είμασταν αγοραστές στη ΔΕΗ μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα και με δεδομένο το περιβάλλον και τις θετικές προοπτικές παρά τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις ενεργειακές τιμές, αλλά και στη Jumbo μετά την ανακοίνωση της αύξησης των πωλήσεων για το 8μηνο.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα με την αγορά να αναζητάει κατεύθυνση.
Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μία ήπια ανοδική κίνηση είναι αναμενόμενη σήμερα, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.
Σημειώνουμε πως η ΕΛΣΤΑΤ θα δημοσιεύσει τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο στις 12:00.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 881 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 828 και 806 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 849 και 870 μονάδες.

Depolas
Θετικό ήταν το κλίμα χθες στο ΧΑ (όσο διήρκεσε η συνεδρίαση) και στην Ευρώπη, ενώ μικρές απώλειες είδαν οι μετοχές στις ΗΠΑ με το δολάριο να συνεχίζει να ενισχύεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (20ετίας) έναντι των άλλων νομισμάτων.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ήταν στο ίδιο μοτίβο με εκείνα του Α΄ τριμήνου, με τα λειτουργικά EBITDA να παραμένουν εντός του στόχου της διοίκησης ανερχόμενα στα 259,2εκ ευρώ το Β΄ τρίμηνο και 429,2 εκ ευρώ το Α΄ εξάμηνο. Το καθαρό χρέος του ομίλου διαμορφώθηκε στα 2,24 δισ ευρώ ελαφρώς αυξημένο έναντι του Α΄ τριμήνου.
Αν και η ανθεκτικότητα των λειτουργικών κερδών είναι ιδιαίτερα σημαντική υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν αναμένουμε μεσοπρόθεσμα ουσιαστική διαφοροποίηση στην συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο σήμερα έχουμε το εγχώριο ΑΕΠ Β΄ τριμήνου και την τελευταία μέτρηση του αντίστοιχου ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης