Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 25 ανέρχονται οι εισηγμένες που έχουν διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών στα 5 χρόνια ύφεσης της Ελλάδας

Στις 25 ανέρχονται οι εισηγμένες που έχουν διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών στα 5 χρόνια ύφεσης της Ελλάδας
Οι χθεσινές 2 οριστικές διαγραφές εισηγμένων ανεβάζουν στις 25 το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν διαγραφεί από το ΧΑ από το 2008 μέχρι και σήμερα που διαρκεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία.
Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα αποκλεστικά στο www.bankingnews.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κων/νος Μποτόπουλος, «πλησιάζουμε στην αξιολόγηση των εισηγμένων, που δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια παραμονής στο ΧΑ λογω οικονομικής ασφυξίας» και ήδη ανακοινώθηκε από το ΧΑ η διαγραφή 2 εισηγμένων.
Έτσι ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης ο  νέος κύκλος διαγραφών στο ΧΑ για όσες εισηγμένες εμφανίζουν υποτονική δραστηριότητα.
Το  δ.σ του ΧΑ αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών των εταιριών Ελφίκο και Ευρωσυμμετοχές, οι οποίες διαπραγματεύονται στην κατηγορία Προς Διαγραφή, λόγω ετήσιων συνολικών εσόδων μικρότερων των
2 εκ. ευρώ. Η αναστολή της διαπραγμάτευσης θα γίνει σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Επίσης δόθηκε προθεσμία στις εισηγμενες Microland, Kαρδασιλάρης, Πετζετάκις, Τεξαπρέτ και 3Α προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλουν τη διαγραφή των μετοχών τους. Οι εταιρίες έχουν την υποχρέωση δημοσιοποίησης εξάμηνης έκθεσης αναφοράς προόδου των ενεργειών για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Εκτός όμως από τις 2 που διεγράφησαν και την 3Α που πήρε προθεσμία για να αλλάξει αντικείμενο δραστηριότητας  υπάρχουν ακόμη 18 εισηγμένες που βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης για περισσοτερο από 1 χρόνο και ουσιαστικά αποτελούν «επιχειρηματικά κουφάρια».
Να αναφέρουμε ότι από το 2008 που ξεκινά η κρίση μέχρι και σήμερα εχουν διαγραφεί από το ΧΑ για διάφορους λογους (εξαγορές-συγχωνευσεις-οικονομική ασφυξια) οι εξής εισηγμένες:Ιμάκο, Rainbow, Singular Logic, Ωμέγα ΑΕΕΧ, Χ. Μπενρουμπή, ΑΒ Βασιλόπουλος, Εκδόσεις Λυμπέρη, Αγροτική Ασφαλιστική, Informer, Elmec Sport, Vivartia, Folli Follie ABEE, Hitech,Marfin  Eγνατία Τραπεζα, Βάρδας, Δίας αεεχ, Vivere,Αλυσίδα, Crown Hellas,  Εμπορικη τράπεζα, Interinvest αεεχ, Sciens, Εuroline αεεχ, Ελφίκο και Ευρωσυμμετοχές.
Αίτημα διαγραφής αφού έχουν ήδη ανω του 90% του μετοχικού κεφαλαίου έχουν υποβάλλει η Elbisco, η Olympic Catering και η Ιπποτούρ.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης