Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού - Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού - Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Από σήμερα στον FTSE 25 η Autohellas έχει πάρει τη θέση του ΑΔΜΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Μετά την πρόσφατη υποχώρηση των αγορών, λόγω των δηλώσεων από τις κεντρικές τράπεζες, οι αναλυτές δεν αποκλείουν μία ήπια ανοδική κίνηση στη σημερινή συνεδρίαση.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα και η εγχώρια αγορά αναμένεται να λάβει κατεύθυνση από την πορεία των διεθνών αγορών.
Πάντως, η πρόσφατη υποχώρηση αποφόρτισε και την τεχνική εικόνα, χωρίς να δημιουργήσει αρνητική εικόνα και να «πληγώσει» την επενδυτική ψυχολογία.
Ουσιαστικά οι αγορές πραγματοποίησαν ένα αξιόλογο ράλι το προηγούμενο διάστημα και στη συνέχεια διόρθωσαν.
Ο DAX για παράδειγμα στις αρχές Οκτωβρίου είχε βρεθεί κάτω από τις 12.000 μονάδες και πριν λίγες μέρες ήταν πάνω από 14.400 μονάδες.
Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στις 13.888 μονάδες.
Αντιστοίχως, ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 3/10 κάτω από τις 800 μονάδες (ενδοσυνεδριακά) και βρέθηκε και πριν δυο συνεδριάσεις ήταν πάνω από 920 μονάδες.
Σημειώνεται πως από σήμερα στον FTSE 25 η Autohellas έχει πάρει τη θέση του ΑΔΜΗΕ.

Eurobank Equities
Για σήμερα και παρά την κάπως επιφυλακτική διάθεση, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την πολιτική και τις οικονομικές προοπτικές καθώς τελειώνει το έτος.

Piraeus Securities
Εν μέσω παγκόσμιων μακροοικονομικών ανησυχιών θα περιμέναμε από τις τράπεζες να προσφέρουν στήριξη στην αγορά λόγω των καλών προοπτικών κερδοφορίας και την αύξηση ενδιαφέροντος στον κλάδο που σχετίζεται και με τις αναμενόμενες πωλήσεις μετοχών από το ΤΧΣ

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν την τάση.

Beta
Η αγορά σταδιακά αποκτά διάθεση διακοπών.
Η συσσώρευση και οι επιλεκτικές κινήσεις είναι το πιθανότερο σενάριο για σήμερα.

Depolas
Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα ο ΓΔΧΑ διατηρεί τα κέρδη των προηγούμενων δυόμιση μηνών, εμφανιζόμενος ως ιδιαίτερα ανθεκτικός έναντι των βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών. Παρόλο που οι κεντρικές τράπεζες έδειξαν υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βαδίζοντας προς το τέλος του έτους ενδεχομένως να μην έχουμε κρίσιμη διαφοροποίηση στα επίπεδα τιμών.
Σταδιακά όμως θα περιμέναμε αύξηση της μεταβλητότητας με πιθανές διορθώσεις τιμών στο εξωτερικό και πιθανότατα και στο εσωτερικό.
Για τον ΓΔΧΑ, εκτός απροόπτου δύσκολα θα παραβιαστεί το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ 960 και 870 μονάδων εντός του έτους. Για σήμερα, το επιχειρηματικό κλίμα IFO Δεκεμβρίου στη Γερμανία θα είναι μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο.

Κύκλος

Στο ελληνικό χρηµατιστήριο,επιβεβαιώθηκε η στήριξη των 907 µονάδων του Γ.∆. µε τη Βουλή να ψηφίζει τον προϋπολογισµό του 2023 και τα εκλογικά σενάρια να αποµακρύνονται.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης