Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Μικτό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και κατασκευές στο επίκεντρο

XA: Μικτό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και κατασκευές στο επίκεντρο
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακά υψηλότερο άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα
Η επιβράδυνση του πληθωρισμού περιορίζει τις ρευστοποιήσεις στις αγορές σημειώνουν οι αναλυτές.
Η Wall Street κινήθηκε ανοδικά χθες μετά τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού το Δεκέμβριο.
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακά υψηλότερο άνοιγμα και οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση των μικτών τάσεων στην εγχώρια αγορά.
Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις ο Γ.Δ. έχει χαμηλότερη απόδοση από αυτή των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών και δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις 970 μονάδες και τα προηγούμενα ενδοσυνεδριακά υψηλά που έγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Στο επίκεντρο αναμένεται να παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών ενώ το βλέμμα θα τραβήξουν οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες ξεχώρισαν χθες λόγω της ανοδικής τους πορείας.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν οριακά υψηλότερο άνοιγμα καθώς η υποχώρηση του πληθωρισμού περιορίζει τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές.


Optima Bank
Περιμένουμε οι τάσεις συσσώρευσης να συνεχιστούν σήμερα.

Euroxx

Περιμένουμε μία ακόμη μικτή συνεδρίαση με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στον τραπεζικό κλάδο.

Beta
Η αγορά παραμένει σε υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα και λόγω απουσίας νέων περιμένουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Κύκλος
Η αποκλιµάκωση του πληθωρισµού το ∆εκέµβριο, στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα, δεν συνέβαλε στην αναρρίχηση του Γ.∆. που διακυµάνθηκε σε πολύ µικρό εύρος τιµών και έκλεισε τελικά αµετάβλητος. Παραµένει πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση στις 971-3 µονάδες και στήριξη στις 950 µονάδες. Στις ΗΠΑ ξεκινούν σήµερα να ανακοινώνουν αποτελέσµατα 4ου τριµήνου οι µεγάλες αµερικανικές Τράπεζες, η BlackRock, η BofA, η JP Morgan και
Citigroup.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης