Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με θετική ψυχολογία θέλει να δει τις 1.000 μονάδες – Το βλέμμα στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου

ΧΑ: Με θετική ψυχολογία θέλει να δει τις 1.000 μονάδες – Το βλέμμα στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου
Το January effect είναι σε εξέλιξη δίνοντας καλές αποδόσεις στους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως
Σχετικά Άρθρα
Με την επενδυτική ψυχολογία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και να οδηγεί το Γενικό Δείκτη στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 8 ετών, η αγορά σήμερα θα προσπαθήσει αν το επιτρέψει το κλίμα στο εξωτερικό να πλησιάσει περαιτέρω το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων.
Τα σενάρια αποεπένδυσης των τραπεζών, η επενδυτική βαθμίδα και η αισιοδοξία για αποφυγή της πολιτικής αστάθειας με δεύτερες εκλογές βοηθούν το κλίμα.
Παράλληλα οι επενδυτές προεξοφλούν την είσοδο νέων μετοχών στον MSCI Greece Standard στην αναδιάρθρωση των δεικτών που θα γίνει 9 Φεβρουαρίου.
Το January effect είναι σε εξέλιξη δίνοντας καλές αποδόσεις στους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως.
Στο εξωτερικό αναμένεται ήπια πτωτικό άνοιγμα μετά και τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα που κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Το βλέμμα σήμερα θα είναι στραμμένο στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου ύψους 2-2,5 δισ. ευρώ με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επιτόκιο 4,6-4,7%.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακά αρνητικό άνοιγμα λόγω της εκ νέου αύξησης των ανησυχιών αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τη χαμηλή ανάπτυξη στην Κίνα ενόψει και των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.


Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, παρακολουθώντας την πορεία των διεθνών αγορών.

Beta
Τα τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα μπορούν να δικαιολογήσουν μία διόρθωση, ωστόσο το momentum στον τραπεζικό κλάδο οδηγεί την αγορά σε νέα υψηλά.
Περιμένουμε μία ισορροπημένη συνεδρίαση πριν δοκιμαστούν οι 1.000 μονάδες καθώς τα βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως φέρουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε όλο το ταμπλό.

Κύκλος
Στο µέσο του χειµώνα και µε την Ουκρανική κρίση να συνεχίζεται, η ευρωπαϊκή καλοκαιρία διατηρεί χαµηλά τις τιµές της ενέργειας και βοηθά την οικονοµία της Ευρώπης να αποφύγει την ύφεση.
Σαν αποτέλεσµα, οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές αναρριχώνται, µαζί τους και στο ελληνικό χρηµατιστήριο µε το δείκτη να υπερβαίνει τις 973 µονάδες κλείνοντας πάνω από τις 980.
Σύντοµα θα γνωρίζουµε αν η αναµέτρηση µε τις 1000 µονάδες µε στόχο την υπέρβασή τους θα γίνει στο εγγύς µέλλον ή αργότερα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 871 μονάδες.
Σημεία στήριξης 963 και 935 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 989 και 1047 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης