Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με το βλέμμα στις 1.000 μονάδες

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με το βλέμμα στις 1.000 μονάδες
Οι θετικές εκθέσεις που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα στις τράπεζες θα συντηρήσουν το ενδιαφέρον για τον κλάδο
Σχετικά Άρθρα
Με το γενικό δείκτη να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στις 1.000 μονάδες και την επενδυτική ψυχολογία να είναι σε υψηλά επίπεδα, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων.
Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα επηρεάσει και αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά όπως δείχνουν τα παράγωγα ενώ και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν.
Η μετακύλιση θέσεων σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω θα μπορούσε να κρατήσει τα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω των τεχνικά υπεραγορασμένων επιπέδων.
Οι θετικές εκθέσεις που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα στις τράπεζες θα συντηρήσουν το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν ανοδικό άνοιγμα σήμερα με τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου να υποστηρίζεται από τα σημάδια μίας πιο ανθεκτικής οικονομίες έναντι των προηγούμενων ανησυχιών και τις προσδοκίες για αλλαγή της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα βοηθούμενο από τις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Η μετακύλιση του ενδιαφέροντος θα κρατήσει τα επίπεδα καθώς περισσότερες βιομηχανικές και κλάδοι έρχονται στο προσκήνιο.
Με σημαντική πιθανότητα μέσα στην ημέρα να εκδηλωθούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω τεχνικών επιπέδων.

Κύκλος
Το κλίµα αποπληθωρισµού συµβάλει στην παρατεταµένη ανοδική πορεία του ελληνικού χρηµατιστηρίου µε ενδοσυνεδριακές µόνο διορθώσεις µε το Γ.∆. να βρίσκεται στις παρυφές των 990 µονάδων.
Ωστόσο, η απροσδόκητη υποχώρηση των κερδών της Goldman Sachs οδήγησε σε απώλειες τους δείκτες στη Wall Street προϊδεάζοντας για πιθανή διακοπή της νηοποµπής των ανοδικών συνεδριάσεων και στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης