Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ισχυρό παραμένει το momentum χωρίς να αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Ισχυρό παραμένει το momentum χωρίς να αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Ο Γενικός Δείκτης από την αρχή του 2023 έχει άνοδο 6,4% και ο τραπεζικός δείκτης 14,67%. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται 23,09%.
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή υποχώρηση των αγορών στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.
Ωστόσο, αποτελεί και μία καλή αφορμή για κατοχυρώσεις κερδών, καθώς οι αποδόσεις ήταν υψηλές από την αρχή του χρόνου, κυρίως για τον τραπεζικό δείκτη αλλά και για επιμέρους μετοχές.
Από την άλλη η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο ελληνικό χρηματιστήριο παρά την άνοδο και αναλυτές εκτιμούν ότι το ανοδικό momentum μπορεί να συνεχιστεί και να απορροφήσουν οι αγοραστές τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.
Ο Γενικός Δείκτης από την αρχή του 2023 έχει άνοδο 6,4% και ο τραπεζικός δείκτης 14,67%.
Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται 23,09%.
Σήμερα μένει να φανεί επίσης, αν η χθεσινή εκτίναξη του τζίρου είχε να κάνει με τοποθετήσεις και αν υπάρχει ουρά εντολών.
Σημειώνεται πως τα παράγωγα του DAX κινούνται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τις προοπτικές των οικονομιών και των επιτοκίων ενώ επίσης κατοχυρώνουν κάποια κέρδη μετά το ράλι από την αρχή του έτους (7,7% για τον Stoxx 600, 6,4% για το Γενικό Δείκτη και 14,7% για τις ελληνικές τράπεζες).

Optima Bank
Περιμένουμε η διάθεση για αποφυγή ρίσκου στις ξένες αγορές χθες να επηρεάσει την πορεία της αγοράς σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε το ισχυρό momentum στην εγχώρια αγορά να συνεχιστεί.

Beta
H δυναμική ανάπτυξης σε συγχρονισμό με τους αγοραστές διατηρούν το πάνω χέρι.
Ωστόσο, τα υπεραγορασμένα επίπεδα, μπορούν να οδηγήσουν σε μία ήπια διόρθωση σήμερα, επηρεασμένη επίσης και από την πορεία των διεθνών αγορών χθες.

Κύκλος
Τα δυσµενή µακροοικονοµικά στοιχεία στις ΗΠΑ του ∆εκεµβρίου (υποχώρηση λιανικών πωλήσεων, µείωση βιοµηχανικής παραγωγής, µείωση τιµών παραγωγού) προκάλεσαν αναταράξεις στη Wall Street υπό την απειλή της
πιθανολογούµενης ύφεσης.
Ανοικτό το ενδεχόµενο για ανάλογη αντίδραση στο Χ.Α. µε τις 971-973 µονάδες πλησιέστερο επίπεδο στήριξης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης