Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Profit taking περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα παράγωγα

ΧΑ: Profit taking περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα παράγωγα
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν μετοχές που έχουν απόδοση ανώτερη της αγοράς το 2023 και κυρίως οι τραπεζικές μετοχές.
Σχετικά Άρθρα
Δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές, καθώς και στην Ευρώπη έχουν επιστρέψει οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων και αναμένεται πτωτικό άνοιγμα.
Αναλυτές σημειώνουν πως μία διόρθωση είναι καλοδεχούμενη, προκειμένου να διορθώσουν και οι ταλαντωτές, ενώ παράλληλα τονίζουν πως δεν αλλάζει η ανοδική τάση.
Παράλληλα αναφέρουν πως ίσως το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να συνεχίσει να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των κινήσεων profit taking.
Στις ΗΠΑ κυριάρχησαν χθες οι πωλητές μετά και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την απασχόληση και το δείκτη τιμών παραγωγού.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν μετοχές που έχουν απόδοση ανώτερη της αγοράς το 2023 και κυρίως οι τραπεζικές μετοχές.
Σημειώνεται πως σήμερα έχουμε λήξη παραγώγων, αλλά δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα η αγορά.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα καθώς η επενδυτική ψυχολογία έχει επιβαρυνθεί από την επιστροφή των ανησυχιών για πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων λόγω της παραμονής του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα.

Piraeus Securities
Η αγορά είναι πιθανό να βρεθεί σε αρνητικό έδαφος σήμερα, λόγω της ανανέωσης των ανησυχιών μετά τα χθεσινά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ τα οποία επηρέασαν τις αγορές.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα μετά τη διάθεση συσσώρευσης των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.
Λήγουν τα συμβόλαια σήμερα στο χρηματιστήριο παραγώγων.

Euroxx
Περιμένουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Θα καταφέρει ο Γενικός Δείκτης να συμπληρώσει εννέα ανοδικές εβδομάδες; Παρά την αδυναμία των διεθνών αγορών, μέχρι στιγμής οι διορθώσεις στο Χ.Α. είναι ρηχές, ενώ το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αντισταθμίζει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Γι’ αυτό περιμένουμε ήπια διόρθωση για σήμερα καθώς η εγχώρια αγορά παραμένει σε υπεραγορασμένα επίπεδα βραχυπρόθεσμα.
Σημειώστε πως σήμερα λήγουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σειράς Φεβρουαρίου.

Kύκλος
Λήγουν σήµερα τα ΣΜΕ των δεικτών του τρέχοντα µήνα µε το Γ.∆. να είναι πιθανό να καταγράψει αυξηµένη µεταβλητότητα. Η αναµέτρηση µε τις 1.100 µονάδες είναι σε εξέλιξη αν και διαφαίνεται πιθανότερο το σενάριο µιας διορθωτικής κίνησης βραχυπρόθεσµα. Στις 1.060 µονάδες το πλησιέστερο όριο στήριξης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης