Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Aγορά για περιπετειώδεις επενδυτές το ελληνικό χρηματιστήριο! Μπορεί τα τρανταχτά ονόματα των hedge funds να μην έχουν ακόμη επιστρέψει στο ΧΑ, αλλά αυξάνονται οι επενδυτές που δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης! Κλειδί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Aγορά για περιπετειώδεις επενδυτές το ελληνικό χρηματιστήριο! Μπορεί τα τρανταχτά ονόματα των hedge funds να μην έχουν ακόμη επιστρέψει στο ΧΑ, αλλά αυξάνονται οι επενδυτές που δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης! Κλειδί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να μην υποβαθμίστηκε σε αναδυόμενη αγορά, αλλά σίγουρα είναι μια αγορά για τους επενδυτές που αρέσκονται στην περιπέτεια!
Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να περιγράψει την πορεία του ΧΑ, στη σκιά της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, νέο δημοσίευμα των Financial Times.
"Δεδομένης της δίχως τέλος κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το χάος και τη διαφθορά της πολιτικής ζωής της χώρας, είναι κατανόητο γιατί οι λογικοί επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά", υποστηρίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.
"Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στο ΧΑ ανέρχεται πέριξ των 32 δισ. ευρώ, ενώ ο ημερήσιος όγκος κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 52 εκατ. ευρώ. Τα νούμερα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με τις μέρες του 2007, οπότε η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ άγγιζε τα 185 δισ. ευρώ και ο ημερήσιος όγκος κατά μέσο όρο ξεπερνούσε τα 470 εκατ. ευρώ", σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.
Κι όμως, συνεχίζουν οι FT, παρά τις ορατές αδυναμίες, το ελληνικό χρηματιστήριο μετρά κέρδη 25% για το 2012 (μέχρι τώρα).
Ο τραπεζικός κλάδος έχει υποαποδώσει, μετρώντας απώλειες 9% για το 2012, αλλά στον αντίποδα η μετοχή του ΟΤΕ μετρά κέρδη 50% από τις αρχές του έτους.
Αναφερόμενη η βρετανική εφημερίδα στα mid - caps, κάνει ειδική μνεία στη μετοχή της Πλαστικά Θράκης που μετρά κέρδη 162% για το 2012, καθώς και της Κρι Κρι (κέρδη 133%).
"Ξεχάστε τις τράπεζες! Συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με λειτουργικής φύσεως προβλήματα", υποστηρίζει Έλληνας broker στους FT.
Την ίδια ώρα broker της Νέας Υόρκης σημειώνει πως μεγάλη μερίδα hedge funds επιδεικνύουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, με αιχμή το αν η Ελλάδα θα κατορθώσει να παραμείνει ή όχι στο ευρώ.
"Μια μεγάλη μερίδα μικρών και μεσαίων hedge funds εμφανίζονται τώρα πρόθυμα να επενδύσουν στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ. Αλλά τα ισχυρά και τρανταχτά ονόματα της βιομηχανίας των hedge funds δεν είναι ακόμη έτοιμα να επιστρέψουν στο ελληνικό χρηματιστήριο", υποστηρίζει ο Αμερικανός broker.
"Θα κατορθώσει να ξεχωρίσει η ελληνική αγορά το 2013; Κάθε σχετική συζήτηση είναι ακόμη πρώιμη, αλλά ορισμένοι επενδυτές που έχουν όρεξη για περιπέτεια δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΧΑ", υποστηρίζουν οι FT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης