Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διαγράφονται τις επόμενες ημέρες εισηγμένες που παραμένουν για πάνω από 12 μήνες εκτός του ελληνικού χρηματιστηρίου - Αναμένονται ανακοινώσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΧΑ

Διαγράφονται τις επόμενες ημέρες εισηγμένες που παραμένουν για πάνω από 12 μήνες εκτός του ελληνικού χρηματιστηρίου - Αναμένονται ανακοινώσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΧΑ
«Η εκκαθάριση έχει ήδη ξεκινήσει. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το ΧΑ και σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πληροφορίες».
Τη δήλωση αυτή έκανε αποκλειστικά στο www.bankingnews.gr πηγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προαναγγελοντας την έναρξη της εκκαθάρισης για δεκάδες μετοχές που παραμένουν ανενεργές χρηματιστηριακά ενώ δεν επέδειξαν και σημεία ανάκαμψης παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε χρόνος από τις εποπτικές αρχές.
Υπενθυμίζεται οτι στις 2 Νοεμβρίου 2012 διεγράφησαν οι μετοχές της Ελφίκο και των Ευρωσυμμετοχών που αντιμετώπιζαν οξύτατα οικονομικά προβλήματα και διαπραγματεύονταν στην κατηγορία Προς Διαγραφή, λόγω ετήσιων συνολικών εσόδων μικρότερων των 2 εκ. ευρώ Με τις 2 αυτές διαγραφές εισηγμένων ανέρχονται σε 25 το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν διαγραφεί από το ΧΑ από το 2008 μέχρι και σήμερα που διαρκεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία.
Επίσης έχει δοθεί προθεσμία στις εισηγμένες Microland, Kαρδασιλάρης, Πετζετάκις, Τεξαπρέτ προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλουν τη διαγραφή των μετοχών τους. Οι εταιρίες έχουν την υποχρέωση δημοσιοποίησης εξάμηνης έκθεσης αναφοράς προόδου των ενεργειών για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Σύντομα ετήσια αναστολή διαπραγμάτευσης συμπληρώνουν και οι μετοχες της Χ.Κ.Τεγόπουλος, της Ridenco, και της Κλωνατέξ.Να αναφέρουμε ότι από το 2008 που ξεκινά η κρίση μέχρι και σήμερα εχουν διαγραφεί από το ΧΑ για διάφορους λογους (εξαγορές-συγχωνευσεις-οικονομική ασφυξια) οι εξής εισηγμένες:Ιμάκο, Rainbow, Singular Logic, Ωμέγα ΑΕΕΧ, Χ. Μπενρουμπή, ΑΒ Βασιλόπουλος, Εκδόσεις Λυμπέρη, Αγροτική Ασφαλιστική, Informer, Elmec Sport, Vivartia, Folli Follie ABEE,Hitech, Marfin  Eγνατία Τραπεζα, Βάρδας, Δίας αεεχ, Vivere,Αλυσίδα, Crown Hellas,  Εμπορικη τράπεζα, Interinvest αεεχ, Sciens, Εuroline αεεχ, Ελφίκο και Ευρωσυμμετοχές, Elbisco.
Αίτημα διαγραφής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού έχουν ήδη άνω του 90% του μετοχικού κεφαλαίου έχουν υποβάλλει η Olympic Catering και η Ιπποτούρ.
Το 2006 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες διαγραφές (41) , η πλειονότητα των οποίων (29) αφορούσε σε διαγραφές κατόπιν απόφασης της Επιτροπης Κεφαλαιαγοράς. Ιστορικά η διαδικασία οριστικών διαγραφών μετοχών από το χρηματιστηριακό ταμπλό ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2006. Οι πρώτες που διεγράφησαν παρουσίασαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη δεκαετία του 1990. Πρόκειται για τις εξής εταιρίες: ΔΑΝΕ, Θεσσαλική, Δάριγκ, Cosmos, Globe, Ipirotiki Software&Publications, Connection, Datamedia, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Τεχνοδομή, Δυναμική Ζωή.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης