Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε μια συγκυρία... πολέμου ρευστότητας και έλλειψης κεφαλαίων, η ΕΧΑΕ επιστρέφει κεφάλαιο - Τεράστια ερωτηματικά από την επιλογή της διοίκησης - Απαράδεκτη η κίνηση αυτή

tags :
Σε μια συγκυρία... πολέμου ρευστότητας και έλλειψης κεφαλαίων, η ΕΧΑΕ επιστρέφει κεφάλαιο  - Τεράστια ερωτηματικά από την επιλογή της διοίκησης - Απαράδεκτη η κίνηση αυτή
Σε μια συγκυρία που η ρευστότητα δεν είναι απλός… χρυσός αλλά κάτι παραπάνω, η διοίκηση της ΕΧΑΕ αποφασίζει να προβεί σε  επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή και να διανείμει μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της για τη χρήση του 2012!
Ασφαλώς η επιστροφή κεφαλαίου είναι χρηστή πολιτική για περιόδους που οι αγορές και οι οικονομίες τελούν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ανταμείβει τους μετόχους για την κερδοφορία και τις επιδόσεις της εταιρείας.
Τώρα, όμως, η ρευστότητα πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Παρόμοια… large και γενναιόδωρη πολιτική έκανε προ 4-5 ετών και η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και όταν ήρθαν οι δύσκολες ημέρες της κρίσης, φάνηκε η γύμνια με εμφατικό τρόπο!
Η ΕΧΑΕ διαθέτει στα ταμεία της σημαντικά αποθέματα. Όμως, σε μια συγκυρία πολέμου, δεν «σπαταλάς» έτσι αβίαστα ένα τέτοιο πλεονέκτημα.
Αντιθέτως, θωρακίζεις κεφαλαιακά περαιτέρω τον όμιλο, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί – ή να εγγυηθεί – τους τζίρους του χρηματιστηρίου το επόμενο διάστημα του 2013 ή και αργότερα.
Από εκεί και πέρα, αν δίνεται η επιστροφή κεφαλαίου (αμιγώς) για φορολογικούς λόγους, τότε τι άλλο να σχολιάσουμε;
Η στάση της ΕΧΑΕ είναι όχι μόνο προκλητική και απαράδεκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης