Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξενοφών Αυλωνίτης (αντιπρόεδρος Επ. Κεφαλαιαγοράς): «Ζητήσαμε άμεση και πλήρη ενημέρωση από τις εισηγμένες για την έκθεσή τους στην Κύπρο - «Δράσαμε γρήγορα για τη διαφάνεια της αγοράς - Όλα στο φως...απαιτείται ψυχραιμία»

Ξενοφών Αυλωνίτης (αντιπρόεδρος Επ. Κεφαλαιαγοράς): «Ζητήσαμε άμεση και πλήρη ενημέρωση από τις εισηγμένες για την έκθεσή τους στην Κύπρο - «Δράσαμε γρήγορα για τη διαφάνεια της αγοράς - Όλα στο φως...απαιτείται ψυχραιμία»
«Μέχρι σήμερα Πέμπτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι εισηγμένες θα πρέπει να ενημερώσουν πλήρως και ξεκάθαρα για την επιχειρηματική και οικονομική έκθεσή τους στην Κύπρο».
Αυτό τονίζει στο bankingnews.gr o αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ξενοφών Αυλωνίτης, συμπληρώνοντας ότι «αντιδράσαμε άμεσα στα τεκταινόμενα στην Κύπρο και στόχος είναι να μην μείνει τίποτα κρυφό».
Θυμίζουμε ότι η ΕΚ αντέδρασε καίρια και άμεσα στα δραματικά τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο, αποστέλλοντας σήμερα το πρωί επιστολή σε όλες τις εισηγμένες, καλώντας τις εντός 24 ωρών να ενημερώσουν πλήρως για όλη την έκθεσή τους – επιχειρηματική και οικονομική – στο νησί.
Όπως τονίζει ο κ. Αυλωνίτης «ζητήσαμε από τις εισηγμένες πλήρη στοιχεία για τυχόν συμμετοχές τους σε μετοχές, ομόλογα και χρηματοοικονομικά προϊόντα της Κύπρου. Επίσης, τι κύκλο εργασιών κάνουν στην Κύπρο, τι καταθέσεις έχουν στις δύο μεγάλες τράπεζες, καθώς επίσης να κάνουν εκτιμήσεις για τυχόν επιπτώσεις που θα έχουν οι εξελίξεις στα μεγέθη τους».
«Προς το παρόν», τονίζει ο κ. Αυλωνίτης, η πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών λέει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, ούτε μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες της Κύπρου. Η ενημέρωση που γίνεται από τις εισηγμένες είναι ελπιδοφόρα και πιστεύω ότι βοήθησε στην αποφόρτιση των πιέσεων που είδαμε στην αγορά αργά το απόγευμα» τονίζει ο κ. Αυλωνίτης.
Ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ. αναφερόμενος μάλιστα στην έντονη ανησυχία επενδυτών και καταθετών για τυχόν haircut στις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι «στην Κύπρο ήταν εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα κατάσταση. Εκεί, το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες, στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο. Στην Ελλάδα, οι τράπεζες είναι σε διαδικασία έναρξης της ανακεφαλαιοποίησης που θα είναι και το τελικό στάδιο για την εξυγίανσή τους. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις» τόνισε.

Α.Σ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης