Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ελέγχονται οι συναλλαγές των 4 συστημικών τραπεζών πριν και μετά την ακύρωση της συμφωνίας Εθνικής - Eurobank - Άγνωστος ο χρόνος ανακοίνωσης του πορίσματος

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ελέγχονται οι συναλλαγές των 4 συστημικών τραπεζών πριν και μετά την ακύρωση της συμφωνίας Εθνικής - Eurobank - Άγνωστος ο χρόνος ανακοίνωσης του πορίσματος
«Η έρευνα που ήδη διεξάγεται για τις  μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών αφορά στις πρωτοφανείς διακυμάνσεις των μετοχών που εκδηλώθηκαν κυρίως στις συνεδριάσεις της περασμένης Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης. Χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά το αποτέλεσμα των ερευνών,  έχει δοθεί εντολή να υπάρξει έλεγχος όλων των εντολών και των κωδικών απο τους οποίους προήλθαν οι διακυμάνσεις των τραπεζικών μετοχών». Τα ανωτέρω δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο www.bankingnews.gr.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως η αρμόδια εποπτική αρχή έχει την δυνατότητα να ελέγξει το βάθος των εντολών και να διαπιστώσει εάν υπήρξαν παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που να συνιστούν χειραγώγηση μετοχων και προκύπτει εσωτερική πληροφόρηση. Η διαδικασία πάντως διαρκεί σε χρονο μέχρι να γίνει το σάρωμα όλων των εντολών για μεγάλο αριθμό συνεδριάσεων. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες έρευνες εχουν διεξαχθεί και στο παρελθόν όταν ειχαμε τις συζητήσεις που δεν τελεσφόρησαν ποτέ μεταξύ της Εθνικής τράπεζας  και της Alpha Bank.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι μέσα σ? αυτές τις τρείς  συνεδριάσεις της 8ης, 9ης και 10ης Απριλίου διακινήθηκαν 58,7 εκατ. μετοχές της Εθνικής τράπεζας που αντιστοιχούν στο 4,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.
Για την μετοχή της Πειραιώς το ίδιο διάστημα διακινήθηκαν 51,2 εκατ. μετοχές  που αντιστοιχούν στο 4,5% του συνολικού αριθμού των μετοχών, για την Alpha Bank  μέσα σε τρείς συνεδριάσεις διακινήθηκαν 17,7 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,3% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Για την μετοχή της Eurobank διακινήθηκαν 13,3 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,4% του μετοχικού κεφαλαίου. Να σημειωθεί βέβαια ότι το 85% των μετοχών της Eurobank έχει ήδη αποκτηθεί από την Eθνική τράπεζα μέσω της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης. Αντίθετα στις τρείς συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί πρίν την περασμένη Κυριακή, ο αριθμός των μετοχών που διακινήθηκαν ήταν αισθητά χαμηλότερος. Ειδικότερα για την Εθνική τράπεζα διακινήθηκαν συνολικά 13,778 εκατ. μετοχές, για την τράπεζα Πειραιώς διακινήθηκαν 18,290 εκατ. μετοχες , για την Alpha Bank άλλαξαν χέρια σχεδόν 6,3 εκατ. μετοχές και για την Eurobank  μεταβιβάστηκαν 3,991 εκατ. μετοχές.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης