Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Barclays Capital: Καθυστερούν, αλλά δεν αποτρέπουν την αναδιάρθρωση, τα νέα μέτρα της Ελλάδας - Τι θα προκαλέσει πληρωμή CDS

Barclays Capital: Καθυστερούν, αλλά δεν αποτρέπουν την αναδιάρθρωση, τα νέα μέτρα της Ελλάδας - Τι θα προκαλέσει πληρωμή CDS
Θα καθυστερήσουν, αλλά δε θα αποτρέψουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τα νέα μέτρα και οι αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Barclays Capital.
Η Barclays επαναλαμβάνει τις προηγούμενες της εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες για να μπορέσει να τεθεί σε βιώσιμη τροχιά το ελληνικό χρέος θα πρέπει να υπάρξει μείωση. Μόνο έτσι μπορεί να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και να προσαρμοστεί στους κανόνες σύγκλισης της ευρωζώνης.
Ωστόσο, η BarCap επισημαίνει ότι τα μέτρα που έχει συστήσει στην Ελλάδα η Τρόικα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθυστερούν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης τουλάχιστον γι’ αυτό το χρόνο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να αποτρέψουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης.
Σύμφωνα με την Barclays Capital τρία είναι τα σενάρια που μπορεί να συμβούν και να προκαλέσουν αποπληρωμή των CDS:
1.Αποτυχία πληρωμής: Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει στις λήξεις τους ομόλογα της.
2.Αναδιάρθρωση: Υπάρχουν τρεις υποπεριπτώσεις αναδιάρθρωσης που θα προκαλέσουν αποπληρωμή των CDS. α)Μείωση του κουπονιού, β)Μείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, γ)αναβολή της αποπληρωμής ομολόγων σε άλλη ημερομηνία.
3)Άρνηση μέρους του χρέους από την Ελλάδα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης