Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

CocaCola: Μία είδηση υψηλού ειδικού βάρους, που πέρασε κάπως απαρατήρητη...

tags :
CocaCola: Μία είδηση υψηλού ειδικού βάρους, που πέρασε κάπως απαρατήρητη...
CocaCola: Το καλοκαίρι που μας πέρασε μια είδηση υψηλού ειδικού βάρους πέρασε κάπως απαρατήρητη και αφορούσε την έναρξη των εργασιών της Coca Cola Beverages Africa, του εμφιαλωτή που έχει αναλάβει την εμφιάλωση και διακίνηση των προϊόντων της μητρικής CocaCola.

Η εταιρία αντιπροσωπεύει το 40% των πωλούμενων όγκων στην Αφρική και είναι ο 10ος σε μέγεθος εμφιαλωτής παγκοσμίως εξυπηρετώντας 11 χώρες με προοπτική αυτές να αυξηθούν σε 14. Διαθέτει 30 εργοστάσια τα οποία παρασκευάζουν 40 προϊόντα ο τζίρος των οποίων αντιστοιχεί στα 2/3 της Ελληνικής
CocaCola ή δύο φόρες τον τζίρο της Νιγηρίας.

Πρόσφατα (στις 10/10) ανακοινώθηκε ότι μητρική CocaCola θα ασκήσει  το δικαίωμα εξαγοράς του μεριδίου που κατέχει πλέον η Anheuser-BuschInBev's μετά την εξαγορά της SAB Miller(ενός εκ των μετόχων της CocaColaAfrica).

Το ποσοστό που κατέχει η  SABMiller είναι 57% και στην συνέχεια θα αναθέσει σε έναν εκ των ισχυρών εμφιαλωτών της το franchise για την γεωγραφική ζώνη της Αφρικής.

Οι μεγαλύτεροιεμφιαλωτές παγκοσμίωςτης
CocaCola είναι οιCoca-ColaFEMSA (Μεξικό και Λατινική Αμερική), Coca-Cola HBC AG (εισηγμένη σε Αθήνα και Λονδίνο) και Coca-Cola Enterprises
(Ευρώπη).  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης