Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

MIG: Μέχρι το τέλος του 2012 η συμφωνία με την Abu Dhabi Mar

MIG: Μέχρι το τέλος του 2012 η συμφωνία με την Abu Dhabi Mar
Η στρατηγική συνεννόηση με τον Όμιλο εταιριών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP αναμένεται να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2012, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Marfin Investment Group, μετά από ερώτηα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ADM αναμένεται ότι θα καταστεί μέτοχος στη MIG εντός των επομένων ημερών. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της θα καθοριστεί από την επίτευξη συμφωνίας με σημαντικούς υφιστάμενους μετόχους για την πώληση μετοχών τους,  όμως βάσει των μέχρι στιγμής ενδείξεων το αρχικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να είναι μικρότερο του 5%.
Σύμφωνα με την από 1.11.2011 ανακοίνωση της Εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας έχει αποφασίσει την έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) σε 2 σειρές με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Λόγω των διαρκών εξελίξεων στην Ελληνική Οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της ADM αλλά και των βασικών μετόχων της MIG για το ύψος της συμμετοχής τους στο ΜΟΔ αναμένεται να  ληφθούν στο τέλος της περιόδου ασκήσεως των δικαιωμάτων προτίμησης.
Το ποσοστό συμμετοχής της MIG στην εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. / Σκαραμανγκάς» (HSY) θα αποφασισθεί από τα δύο μέρη εντός των επομένων ημερών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομικού και οικονομικού ελέγχου της HSY από τη MIG.  Το ποσοστό αυτό αναμένεται να είναι ποσοστό μικρής μειοψηφίας που θα αποκτηθεί με «συμβολικό» τίμημα και με κύριο «αντάλλαγμα» τη συνδρομή της MIG για την διαχείριση της επένδυσης που έχει ήδη κάνει η ADM στην Ελλάδα.
Διαρκής «αίρεση» από την οποία εξαρτάται η πορεία της στρατηγικής συνεννόησης με την ADM αλλά και του ενδιαφέροντος όλων των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα ή σε ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι εξελίξεις της Ελληνικής Οικονομίας.
Η MIG δηλώνει ότι θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης