Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ελληνική Τράπεζα: Έκδοση 150 εκ. ευρώ μη σωρευτικών μετατρέψιμων αξιογράφων

Ελληνική Τράπεζα: Έκδοση 150 εκ. ευρώ μη σωρευτικών μετατρέψιμων αξιογράφων
Η Ελληνική Τράπεζα ενδυναμώνει την κεφαλαιακή επάρκειά της με την έκδοση €150 εκ. μη σωρευτικών μετατρέψιμων αξιογράφων. Σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας, η Ελληνική Τράπεζα αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες απαιτήσεις και τις ραγδαίες εξελίξεις καθώς και ευκαιρίες προχωρεί στη περαιτέρω ενδυνάμωση της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες),  εγκρίθηκε η έκδοση Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου αόριστης διάρκειας ύψους μέχρι €150 εκατ., τα οποία κατατάσσονται στο πρωτοβάθμιο κεφάλαιο. Τα Μη Σωρευτικά Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου θα προσφερθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας με αναλογία  €2  Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου για κάθε 5 μετοχές  της   Τράπεζας.      
Με βάση την αναλογία αυτή, θα προσφερθούν κατά προτεραιότητα μέχρι €123.197.527 προς τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας. Τα υπόλοιπα €26.802.473 θα προσφερθούν στο ευρύ κοινό.
Τα Μη Σωρευτικά Μετατρέψιμα Αξιόγραφα θα φέρουν σταθερό ετήσιο επιτόκιο 6,25%, πληρωτέο σε τριμηνιαία βάση, θα μπορούν να μετατραπούν κατ’ επιλογή του κατόχου τους σε συνήθεις μετοχές της Τράπεζας κατά το δεύτερο μέχρι το δέκατο έτος της έκδοσής τους. Μιλώντας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, ο Πρόεδρος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέας Παναγιώτου αναφέρθηκε στην οικονομική ευρωστία, στην ικανοποιητική  ρευστότητα, στην ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, καθώς και στην κερδοφόρο πορεία του Ομίλου. Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Μάκης Κεραυνός στη δική του ομιλία επεσήμανε ότι  η Ελληνική Τράπεζα μπορεί να διαβλέπει και να αναλύει έγκαιρα τους κινδύνους, να συντηρεί και να δημιουργεί  ισχυρούς ποιοτικούς δείκτες που συγκρίνονται ευνοϊκά όχι μόνο με τους δείκτες των άλλων κυπριακών τραπεζών αλλά και σε ευρωπαϊκό  επίπεδο και να προστατεύει τους μετόχους και την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.
Ο Πρόεδρος και ο ΑΕΔ επανέλαβαν ότι η Διοίκηση και Διεύθυνση του Ομίλου παρακολουθούν στενά και αξιολογούν με προσοχή τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής αναφέρθηκαν στα μέτρα που λήφθηκαν για θωράκιση του Ομίλου από την κρίση που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Πρώτο, τη λήψη έγκαιρων και ορθών μέτρων για αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης και προστασίας των συμφερόντων των μετόχων.
Δεύτερο, την εξυγίανση του Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδας όπου διαχρονικά είχαν συσσωρευτεί προβλήματα.
Τρίτο, τη αναδιοργάνωση της γενικότερης δομής του Ομίλου αναφορικά με τις δραστηριότητές του, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις εταιρειών και αναδιάταξη των παραγωγικών δυνάμεων του.
Τέταρτο, τη έγκαιρη και αποφασιστική δημιουργία εναλλακτικών πηγών ανάπτυξης και εισοδημάτων για τον Όμιλο.
Αναφέρθησαν επίσης  στην έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος διατήρησε σταθερή την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελληνικής Τράπεζας για μακροχρόνιες καταθέσεις σε αντίθεση με άλλες τράπεζες, καθώς και στην επιτυχία της Τράπεζας στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης