Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Το… «Μαγκαζέ» του Καρανίκα και ο Αριστερός σνομπισμός

tags :
Το… «Μαγκαζέ» του Καρανίκα και ο Αριστερός σνομπισμός
Αυτά μου είπαν, αυτά σας μετέφερα και αμαρτία δεν έχω…
Το… «Μαγκαζέ» του Καρανίκα

Τα όσα φαιδρά, αλλά εξόχως πολιτικά συνέβησαν πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο καφέ «Μαγκαζέ», στην οδό Αιόλου 33, απέναντι από την Αγία Ειρήνη, μου τα αφηγήθηκε βουλευτής του Ποταμιού και σας τα μεταφέρω πάραυτα.

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας απολάμβανε στο «Μαγκαζέ» τον φρέντο του μαζί μ΄έναν φίλο του, γνωρίζοντας πως ακόμα ήταν πολύ πρωί για να τον αναγνωρίσουν και συνεπώς ουδείς θα τάρασσε την ηρεμία του σαββατιάτικου πρωινού: Ξαφνικά από διπλανό τραπέζι κάποιος τον πλησιάζει: «Εσύ είσαι ο Καρανίκας; Ο σύμβουλος;», του λέει.

Ο κ. Καρανίκας παρατάει αμέσως τη συζήτηση που είχε με τον φίλο του πίνει μια γουλιά καφέ και λέει: «Ναι, αυτός είμαι…». Αμέσως μετά όμως κατάπιε την γλώσσα του. Ο συνομιλητής του (σε ημιέξαλλη, όπως μου περιγράφουν, κατάσταση από οργή) του δηλώνει με το «καλημέρα» ότι είναι κάτοχος μια μικρής διαφημιστικής εταιρίας. Εν συνεχεία του βγάζει από το μπουφάν του ένα χαρτί και του το δείχνει, λέγοντας του:

«Μόλις ήλθα από τον λογιστή μου και πληρώνω το 75% των εισπράξεών μου σε φόρους. Για να πληρώνω εσένα ρε Καρανίκα που δεν κάνεις τίποτα και τους φίλους σου που επίσης δεν κάνουν τίποτα».

Οπως μου το εξιστόρησε ο βουλευτής του Ποταμιού και άλλοι πρωινοί θαμώνες άρχισαν να επικρίνουν την κυβέρνηση. Και τι έκανε νομίζετε ο σύμβουλος; Συνιστούσε ψυχραιμία λέγοντας: «Κοιτάχτε…. κοιτάχτε φίλοι μου, κάντε υπομονή, σε λίγο βγαίνουμε από τα μνημόνια, υπομονή…». Αυτά μου είπαν, αυτά σας μετέφερα και αμαρτία δεν έχω…

ΒΗΜΑτοδότης

Αριστερός σνομπισμός

Το ερώτημα παραμένει. Πώς είναι δυνατόν μία αναπληρώτρια υπουργός με τόσο μεγάλη οικονομική ευχέρεια, με σύζυγο επίσης υπουργό και εύπορο και τ. πρόεδρο του Ινστιτούτου Λέβι, να καταδέχεται να της πληρώνουν (με νόμο που η ίδια θέσπισε) οι φορολογούμενοι το επίδομα ενοικίου;

Ρώτησα γνωστούς, φίλους και συνεργάτες της και η απάντηση που πήρα ήταν μία. «Φταίει ο αριστερός… σνομπισμός της» εξήγησαν και ανέφεραν τα παρακάτω περιστατικό: Η Ράνια γράφτηκε σε ένα γυμναστήριο στο Κολωνάκι, όχι από αυτά τα VIP (με ατομικά προγράμματα) αλλά σε κάτι πιο φθηνό (με ομαδικά training).

Σε κάποια στιγμή, όπως μου λένε, συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και του είπε αυστηρά ότι εάν δημοσιευθεί οποιαδήποτε φωτογραφία της από το γυμναστήριο τότε θα αντιδρούσε «έντονα».

Ο ιδιοκτήτης έκπληκτος τη ρώτησε: «Γιατί να αφήσω μαντάμ να διαρρεύσουν οι φωτογραφίες σας; Κάνατε κάτι; Γιατί πρώτη φορά σας βλέπω στη ζωή μου». Το τελευταίο ήταν αυτό που την εξόργισε και έφυγε από το γυμναστήριο.

ΒΗΜΑτοδότης


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης